Şanlıurfa'nın Karaköprü Belediyesi tarafından, Atatürk Orman yolu üzerinde bulunan 170 bin metrekarelik Şanlıurfa'nın en büyük park alanına, 5 bin adet çınar ağacı dikiliyor.
Karaköprü Belediyesi'ne ait en büyük park alanına dikilecek olan 5 bin adet çınar ağacı dikimine; AK Parti MKYK Üyesi, Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Başsavcısı Mustafa Yalçın, Şanlıurfa Toplumsal Gelişim Derneği (ŞANGED) Başkanı Bedri Özel ve üyeleri katıldı.
Hem Karaköprü'ye hem de Şanlıurfa'ya hitap edecek şekilde, içerisinde; yüzme havuzları, tenis kortları, spor sahaları, ağaçlandırma, mesire ve çocuk oyun alanlarının mevcut olacağı yeri gezen heyet, birer adet çınar ağacı da dikti. Birçok sosyal alanı içerisinde barındıran yer hakkında Başkan Çiftçi'den bilgi alan Milletvekili Uslu, alanı çok beğendiğini, isabetli bir proje olduğunu söyleyerek memnuniyetini dile getirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in müjdelediği "Şanlıurfa yemyeşil bir kent olacak" sözlerine destek veren ve başlattığı 75 bin adet ağaç dikim kampanyasını sürdüren Karaköprü Belediye Başkanı Çiftçi, şunları söyledi:
"Sağ olsun Sayın Cumhuriyet Başsavcım Mustafa Yalçın da bizi yalnız bırakmadı. Şanlıurfa'nın tek piknik alanı olan Atatürk Ormanı'nın alt bölgesindeyiz. Burayı sosyal alan olarak planladık, alana 5 bin adet çınar ağacı diktiriyoruz. Çınar güzel bir ağaç; tarihi yazdıran, gerçekten ömrü uzun, imparatorluklara dayanan bir ağaç... Biz de Karaköprü'de bunu yaşatmaya çalışıyoruz. İnşallah yapılan bu tesislerde de çocuklarımız yeşil içerisinde sporla buluşur, sağlıkla buluşur. Bu ümitle ben emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum, tebrik ediyorum, hepsine başarılar diliyorum. Cumhuriyet Başsavcıma da teşekkür ediyorum."
(MUD-SO-Y)

21.01.2013 11:48:32 TSI

Editör: Wan Haber