İstanbul'da etkisini gösteren kara kış pazarlarda bahar havası estirdi. Talep azlığından dolayı ellerindeki malı satabilmek için uğraşan pazarcılar, meyve sebze fiyatlarını düşürdü.
İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, pazarlarda bu kez alışılmışın aksine meyve sebze fiyatlarını düşürdü. Soğuklardan dolayı talep azlığından şikayetçi olan pazarcılar, ellerindeki malları satabilmek için fiyatları düşürdü. Ancak bazı vatandaşlar yine de bu durumdan memnun kalmadı.
Meyve satıcısı Alaaddin Çiçek, "Fiyatlar normal. Portakalın fiyatı 1,5 ile 2 TL arası. Yolda kalan mallarımız var. Bu havada bu malların buraya gelmesine şükrediyoruz" diye konuştu.
Kar yağışının bilinenin aksine fiyatları düşürdüğünü savunan pazarcı Doğan Atasoy, "Biz kardan etkileniyoruz ama tabi mallarda etkileniyor. Esnaf çok çıkamıyor pazara. Çünkü alıcı bulamıyor. Şu an domates 3 TL, geçen hafta 3,5 TL'ydi. Çok talep olmayınca düştü. Arz talep meselesi bu. Halde düşünce, bizde de düşüyor. Badem geçen hafta 4 TL'ydi, bu hafta 3,5 lira. Kış sezonuna göre normal fiyatlar. Kar yağdı mı fiyatlar düşüyor. Fiyat çok iş olunca artar" dedi.
Fiyatların yüksek olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar, kıştan dolayı fiyatların biraz pahalı olduğunu belirtirken, bazıları ise bir artışın söz konusu olmadığını söyleyerek, pazar alışverişini yaptı.
(HÇ-ÖFA-Y)

09.01.2013 13:48:31 TSI

Editör: Wan Haber