Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Karagandı Caz Orkestrası, Büyükşehir Belediyesi Ömer Ersoy Kültür Merkezinde konser verdi. Konser, izleyenleri büyüledi.
Konsere, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Settar Çanlıoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sama Marangoz, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pulattaş ve Kültür Bakanlığı Dış İlişkiler Temsilcisi Ece Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kazakistan'ın en ünlü Caz Topluluğu olan Karagandı'nın, Türkiye'de verdikleri ilk konserlerin 9 Ocak tarihinde Ankara'da, ikinci konserlerini Eskişehir'de gerçekleştirdiklerini, üçüncü ve son duraklarının da Gaziantep olduğunu belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)'un kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla Türk Cumhuriyetlerinde ve Türkiye'de birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pulattaş, "Biz TÜRKSOY olarak Türk Kültürüne hizmetleri geçmiş büyük şahsiyetleri anma yılları ve etkinlikleri düzenliyoruz. Bu sene de Kazakistan'ın milli orkestrasının kurucusu Mulan Tulabayev'in doğumunun 100. Yıl dönümü. Kazakistan'ın teklifi ile TÜRKSOY tarafından 2013 yılını Mulan Tulabayev Yılı ilan ettik. Bu konser aynı zamanda Tulabayev adına da düzenleniyor. Repertuarda onun eserleri de yer alıyor. Bu vesile ile birbirimizi daha yakından tanıyacağımıza ve kardeşlik ilişkilerinin gerçekleşeceğine inanıyoruz" dedi.
Gaziantep ile kültür alanında çalışmalar yaptıkları için mutlu olduklarını belirten Kültür Bakanlığı Dış İlişkiler Temsilcisi Ece Yiğit "Bakanlık olarak biz severek Gaziantep ile çalışmayı devam ettireceğiz. Belediyemiz bize her alanda son derece güzel işbirliği imkanları sundu. Aynı anda iki aday dosya ile geçici listeye girmek her şehre nasip olan bir kıvanç değil. Farklı kültür farklı tarih zamanlarındaki iki ayrı kültürel değeriniz ile girdiniz Gaziantep olarak buda büyük bir başarıdır" şeklinde konuştu.
Karagandı Caz Orkestrası'nı Gaziantep'te izleme fırsatı bulduklarından dolayı memnun olduklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sama Marangoz ise "Türkiye'ye gelen karagandı caz orkestra grubunu Türkiye'de sadece üç şehir izleme fırsatı buldu. İlk olarak Ankara, Eskişehir ve en son Gaziantep bu üç şehirden biri olduğumuz için biz de memnunuz" diye konuştu.
Konser sonrası solistler Mansur Taşmatov, Araylım Jukenova, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pulattaş ve Kültür Bakanlığı Dış İlişkiler Temsilcisi Ece Yiğit katılımlarından dolayı Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Settar Çanlıoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sama Marangoz tarafından hediye verildi.
Tarihi bir mekana sahip olan Ömer Ersoy Kültür Merkezinde verilen konser yaklaşık 2 saat sürdü. Sanatçılar merkezin muhteşem akustik ortamında çalınan müziklerle eserlerini seslendirdi. Sanatçıların ve müziğin ritmi katılımcılardan tam not alırken herkesi büyüledi. Davetlilerin çalınan eserlere sık sık eşlik etmesi de dikkat çekti.
(FS-HD-Y)

13.01.2013 15:48:46 TSI

Editör: Wan Haber