Beyaz Saray Düğün Salonu’nda yapılan Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar, Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığı’nın olağan genel kurulu, oda faaliyet raporunun okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından mevcut başkan Çetin Karaduman’ın tek aday olarak girdiği seçimde oy kullanma işlemine geçildi. Kullanılan 814 oyun tamamını alan Karaduman, tekrar yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Güven tazeleyen Karaduman, seçimlerin ardında bir konuşma yaparak üyelere teşekkür etti. Karaduman, “Öncelikle oda üyelerinin bana olan güvenlerinden dolayı tüm kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ederim. 1990 yılından bu yana üyelerimizin takdirleri ile bir fiil oda başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu süreçte oda üyelerimizin gönlünü kazanabilmişsek ne mutlu bizlere. Bu seçim ile odamızın 16’inci, benim ise 8’inci dönemimdir. Her dönemde rakibim olmuştu. Bu dönem ise rakibim olmadı. Bu da üyelerimize verdiğimiz hizmetten kaynaklanıyor. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha önce ‘Terziler Odası’ olan odanın ismini yürüttükleri çalışmalar sonucu ‘Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar, Giyim Sanatkarları Esnaf Odası’ olarak değiştirildiklerini anlatan Karaduman, eskiden olduğu gibi bundan sonrada üyelerinin emrinde olacaklarını ifade etti.
Divan Başkanlığı’nı Van Şoförler ve Otomobilciler Odası ve aynı zamanda Van Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan’ın yaptığı seçimlerin ardında mesleğe yıllarını veren esnaflara birer plaket takdim edildi.

Editör: Wan Haber