AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Zonguldak Gümrük Müdürü Celal Akkaya'yı ziyaret etti.
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, ve merkez ilçe teşkilatı, Zonguldak Gümrük Müdürü Celal Akkaya'yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette bir koşuma yapan AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Ak Parti teşkilatı olarak, hem 26 Ocak Gümrük Günü nedeniyle, hem de göreve atandınız, biraz gecikmişte olsa, bir hayırlı olsun ziyareti yapalım dedik. Zonguldak olarak önemli bir noktadayız. Limanımızla birlikte Ro-ro taşımacılığı anlamında da yaklaşık 34 bin civarında bir işlem hacmimiz var. Aynı zamanda da Karadeniz'de ilk Ro-ro taşımacılığı yapılan ilk yerdir. Hem bu anlamlı gününüzü kutlayalım dedik. Zaman zaman böyle resmi kurumları ziyaret ediyoruz. Gümrük Müdürlüğü daha önce merkezdeydi. Şuan Kozlu ilçemizin sınırları içerisindedir. İşlemler insanlar mağdur olmadan yapılıyor. Ekonomi açısından da buraya gelen Tırların kısmen de olsa katkısı oluyor. 34 bin Tırın buradan gelip geçmesi ekonomiye de bir katkı sağlıyor. Bu sayıyı arttırarak veya limanımızı büyüterek, katkı vermek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Hep birlikte bölgemizi kalkındırmak için çalışmalarımızı arkadaşlarımızla sürdüreceğiz. Biz sizlere teşekkür ediyoruz. Gümrük Günü hepimize ve hepinize hayırlı olsun" dedi.
Zonguldak Gümrük Müdürü Celal Akkaya ise, "26 Ocak Gümrük Günü Cumartesiye geldiği için kutlamaları yaptık. Bugün bizim içinde önemli neden gümrük gününü kutluyoruz. 17 ülke 1953 yılında, ticaretin kolaylaştırılması, eşyanın veya ticari eşyanın ekonomiye bir an önce hızlı girebilmesi için belli sistemlerini basitleştirmek amacını gütmüşler. Sonra 1993 yılında bu sayı 117'ye çıkmış. 1993'te alınan bir karala da 26 Ocak anısına da Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaya başlanmış. Bugün üye olan bütün dünya ülkelerinde bu kutlama devam ediyor. Ziyaretinizden dolayı da sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.
(SA_SA)

28.01.2013 16:52:11 TSI

Editör: Wan Haber