İzmit Belediyesi mahallelerde konak yapımına devam ediyor. Mahalle Konakları ismi verilen binalarda mahallelilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışan İzmit Belediyesi, son mahalle konağını Karadenizliler Mahallesi'nde hizmete açtı.
Alikahya Karadenizliler Mahallesi Çarşıbaşı Caddesi'nde İzmit Belediyesi mülkiyetinde bulunan konağın açılışına İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Kılıç, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve ilçe yöneticileri, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir, Karadenizliler Mahalle Muhtarı Celal Şar, Farabi İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Ünlü, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Farabi İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterisinin ardından söz alan Karadenizliler Mahalle Muhtarı Celal Şar " Mahallemize son dönemde hizmet yağdı. Ben katkılarından dolayı Başkan Doğan'a teşekkür ediyorum. Fazla söze gerek yok. Hizmetler ortada" dedi.
Mahallelerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanan mahalle konaklarının bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına göre dizayn edildiğine vurgu yapan Başkan Doğan "halkın parasını halk için kullanıyoruz. Halkın parasını kimseye yedirmeden sizlerin hizmetine harcıyoruz. Şehrimizi böyle güzel çalışmalar yapıyoruz. Karadenizliler mahallemize pek çok sokak açtık, istinat duvarları yaptık, parklar açtık. Çalışmalarımız devam ediyor. Eksiklerimiz vardı gidermeye başladık. İzmek kurslarına yer açmak, çocuklarımıza bilgi evi açmak için bu binayı hizmete açtık. Karadenizliler Mahallesi'nden hiçbir şeyi esirgemedik. Çocuklarımıza Pişman Çocuk Dergisi'ni dağıtıyoruz. 5 bin 500 bisiklet dağıttık. Bu yılda dağıtacağız. Biz sizler için çalışıyoruz" dedi.
Mahalle Hizmet Binası'nda Muhtarlık Ofisi'nin yanı sıra İzmek Kurs Merkezi, Etüt Merkezi, Cepsin ve Gelin Odası'nın bulunduğunu belirten Başkan Doğan açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılaşa gelenlere Mahalle Konağı'nı gezdirdi. Açılışa gelen konuklara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
(MA-MA)

26.01.2013 10:58:50 TSI

Editör: Wan Haber