Karadeniz'in en büyük kitap fuarı Trabzon'da açıldı. 10 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak kültür şölenine 50 yayınevi ve 45'in üzerinde yazar katıldı. Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen, Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akoluk Basın Yayın Tanıtım'ın da destek verdiği fuar 24 Şubat Pazar gününe kadar açık kalacak.
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon'un Gürcistan Başkonsolosu Paata Kalandze, İl Genel meclisi başkanı Haydar Revi, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcılar, meclis üyeleri, yazarlar, yayınevleri çok sayıda kitapseverin katılımıyla Hamamizade İhsan Bey kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açılan 'Trabzon'da Kitap Zamanı' adlı fuarda yazarlar, düzenlenecek sohbet, söyleşi ve imza günleri ile Trabzonlularla buluşacak.
Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı'nın konser verdiği fuarın açılışında konuşan Vali Recep Kızılcık, kültür ve medeniyet şehri Trabzon'da düzenlenen böylesine önemli bir kültür etkinliğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kızılcık, "Trabzon'umuz 4 bin yılık bir tarih şehri. Tarihi mekanlarımızı yeniden ihya edip her şeyin en iyisini hak eden hemşerilerimize sunarken aynı zamanda günümüzün ve geleceğimizin en iyi kaynağı olan kültürümüzü, değerlerimizi zenginleştirmek için yerel yönetimlerimizle, üniversitemiz ile sivil toplum kuruluşlarımız ile katılımcı ortak anlayış çerçevesinde çalışıyoruz. İşte bu anlayışın ürünü olan bu güzel kitap fuarı etkinliğinin bugün hep beraber açılışını yapıyoruz. Bu ve benzeri kültür ve sanat etkinlikleri ile Trabzon, sadece ülkemizin değil, uluslararası alanın yarışan şehirler projesi kapsamında en önde yer alan bir şehir konumuna gelecektir" diye konuştu. Vali Kızılcık, etkinliği düzenleyen Trabzon Belediyesi'ne, Akoluk Basın Yayın Dağıtım'a, yayın evlerine ve yazarlara da katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Trabzon'un kültürün, tarihin, bilgi edinmenin, kitap meraklılığının, kitap bağımlılığının ili olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu,"10 gün süreyle Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yer kalmadığı için ancak 50 yayınevine yer temin edilebilen çok kıymetli ülke yazarlarının teşrifleri ile salonlarında 10 gün boyunca söyleşilerin yapılacağı büyük bir kültür şölenini başlatmanın haklı gururunu yaşamaktayız. 14 Şubat'ta 'sevgiliye en iyi hediye kitaptır' sloganıyla bu güzel etkinliği başlatmış bulunuyoruz." diye konuştu.
14-24 Şubat tarihleri arası Trabzon'da yapılacak Karadeniz'in en büyük kitap fuarına tüm vatandaşları davet eden Başkan Gümrükçüoğlu, "10gün sürecek fuarla büyük bir kültür şöleni yaşayacağız. Bu güzel büyük kültür şölenine desteklerini esirgemeyen Valimiz Dr. Recep Kızılcık'a, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'a, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlerimize, buraya teşrif eden herkese ve bu organizasyonu Akoluk Okul tüzel ismiyle yüklenici şirket olarak yürütmüş olan Fatih Solak'a şükranlarımı sunuyorum." İfadelerini kullandı.
Rektör Baykal ise kitabın en kıymetli hazine olduğunu kaydederek önemli bir kültür birikimine sahip Trabzon'da böylesine önemli bir fuarı düzenleyen Trabzon Belediyesine, tüm kurumlara ve yayıncılara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından açılışı yapılan fuarda stantları tek tek gezen Vali Kızılcık ve Başkan Gümrükçüoğlu, kitap satın alarak katılımcılara hediye etti.
(OK-EK-Y)

14.02.2013 16:20:59 TSI

Editör: Wan Haber