Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği ve TURSAB'ın destekleri ile düzenlenen "Ordu Karadeniz Turizm Fuarı" yarın açılıyor.
Ordu Karadeniz Turizm Fuarı, Ordu Kültür Sanat Merkezi yanında bulunan arsa üzerinde 4 bin m2 özel kapalı alanda açılacakken, Ordu Valisi Orhan Düzgün, fuar alanında incelemelerde bulundu.
Vali Orhan Düzgün, turizm fuarına Türkiye genelinden oteller, seyahat acenteleri, turistik tesislerin yanı sıra 30'a yakın il valiliğinin ve Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistantan gibi ülkelerde katılarak kendi tanıtım ve yöresel ürünlerini sergileyeceklerini belirterek, "Karadeniz'i Ordu'da tanıtacağız" dedi.
Ordu'da turizmin gelişmesini amaçladıklarını ve bu yolda fuarın çok önemli olduğunu belirten Vali Düzgün, "Karadeniz Bölgesi'nin ve özelinde Ordu ilinin turizm sektörünü geliştirmek amacıyla dışarıda ki fuarlara katılım sağlıyorduk. Bu yıl fuara ev sahipliği yapmayı amaçladık ve bunu gerçekleştirdik. Katıldığımız fuarlarda görüntüler, CD'ler, broşürlerle kendimizi tanıtıyorduk ancak şimdi ev sahipliği yaparak gerek yurtiçi gerek yurtdışından katılan katılımcılara ilimizi tanıtacağız. Fuar vesilesiyle ilimizi gezecekler ve ilimizin tanıtılması amacıyla Ordu'ya gelecek katılımcılara program hazırlayarak ilimizin gelenek, görenek, doğa güzelliklerini görmelerini amaçlıyoruz. Fuarın en önemli faydalarından biriside seyahat acentelerinin katılım gösterecek olmalarıdır" şeklinde konuştu.

AKYÜZ:" FUARIN FAYDALI OLACAĞINI KANAATİNDEYİM"
Ordu Karadeniz Turizm Fuarı'nda birçok ülke ve illerin stantları yer alırken, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, fuarda Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi'nin ortak bir standının yer aldığını ve bu fuarın Tokat'ın tanıtımı için çok önemli olduğunun belirterek şöyle konuştu: "Ordu'ya ilk defa fuara katılıyoruz. Bu bakanlığımızın turizmi 12 aya yayması tüm illerin paylarını alması açısında tüm Anadolu'da yaygın hale getirmesi projesi ile yapılmış bir çalışmadır. Yararlı olacağı kanaatindeyim. Eskiden İstanbul'dan başka bir yerde yoktu. Son zamanlarda İzmir Fuarı, Ankara Fuarı oluyordu. Bu Karadeniz Turizm Fuarı'nın Karadeniz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Karadeniz'in dünya turizminde önemli yerlere geleceği kanaatindeyim. Denizi ile tarihi ile kültürü ile yaylası ve doğasıyla önemli bir yerdir. Tanıtım burada çok çok önemlidir. Dünyaya ve ülkelere açılmanın en önemli yolu fuarlardır. Biz bu kanaatte Tokat Belediyesi ve Tokat olarak Ordu fuarına katıldık. İnşallah faydalı olacağı kanaatindeyiz."
Ordu Karadeniz Turizm Fuarı'nın açılışı yarın gerçekleşecekken, 17 Şubat tarihinde son bulacak. Fuar ziyaretçilerine kapılarını saat 10.00'da açacak.
(RCP-SLH-Y)

13.02.2013 18:15:06 TSI

Editör: Wan Haber