Samsun Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Asar, "Samsun'da son 40 yılın en sıcak şubat ayı sıcaklık ortalaması 10.9 iken, bu hafta dereceler 23.1 buldu" dedi.
Bölgenin Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin etkisi altında olduğunu söyleyen, Samsun Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Asar, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini söyledi. Asar, "Sıcaklıklar dün Samsun'da dün 23, Sinop'ta 21, Ordu'da 23, Kastamonu'da 15, Çorum'da 16, Amasya'da 19, Tokat'ta ise 17 derece olarak kaydedilmiştir. Samsun'da ve Ordu'da gerçekleşen bu yüksek sıcaklıklar ile yurdumuzun en sıcak illerinden olmuştur. Bu sıcaklık değerleriyle bölgemiz Güney Ege ve Akdeniz bölgesinde ki turizm merkezlerinden bile daha yüksek seyretmiştir" diye konuştu.
Hafta başından itibaren havaların mevsim normallerine döneceğini söyleyen Bölge Müdürü Asar, "Havalar, bölgemizde cumartesi gününden itibaren parçalı bulutlu, yer yer sağanak yağışlı iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışıyla geçecek" şeklinde konuştu.
(HAK-SLH-Y)

08.02.2013 18:20:36 TSI

Editör: Wan Haber