"28 Şubat" soruşturması kapsamında ifadesine başvurulacak olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildi.
Fenerbahçe Orduevi'ndeki lojmanından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve korumaları eşliğinde ayrılan Karadayı, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Adliyeye hakim ve savcıların kullandığı otoparktan getirilen Karadayı,2'nci kattaki adliye tabipliğine çıkartıldı. Burada yaklaşık 20 dakika boyunca sağlık kontrolünden geçirilen Karadayı, daha sonra cezaevi araçlarının giriş yaptığı7'nci kattaki otoparktan çıkartılarak Atatürk Havalimanı'na götürüldü. Karadayı, sağlık kontrolünden geçirilirken adli tabipliğin bulunduğu katta yoğun güvenlik önlemleri alındı. Karadayı, sağlık kontrolünün ardından basın mensuplarının görüntü almaması için asansörle7'nci kata indirildi. Karadayı, yoğun güvenlik önlemleri altında daha sonra protokol kapısından çıkartıldı.
Bu arada, adliyeye girişi sırasında görüntü almaya çalışan basın mensupları Karadayı'nın korumaları tarafından sert bir şekilde engellendi.
(YM-ET-CC-Y)

03.01.2013 12:09:32 TSI

Editör: Wan Haber