Karaçulha Beldesi'nden 1993/1 tertip olarak askere gidecek olan 25 asker adayı için Karaçulha Beldesi Pazaryeri'nde eğlenceli bir gece düzenlendi.
Asker adayları ve ailelerinin katıldığı eğlenceli geceye Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı ve eşinin yanı sıra çok sayıda belde halkı katıldı. 1993/1 tertip olarak vatani görevlerini yapmak üzere Askere gidecek olan asker adayları için Karaçulha belediyesi tarafından asker eğlencesi düzelendi. Karaçulha belediye Başkanı Yusuf Çaylı düzenlenen gecede asker adayları ile birlikte bol, bol oynarken Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı'nın eşi Şerife Çaylı'da askerlerin isteği üzerine mikrofonu eline alıp türkü söyledi.
Şerife Çaylı asker adayları içi "Ağrı Dağın Eteğinde" türküsünü söylerken asker adayları ve yakınları tarafından uzun süre alkışlandı. Canlı müzik eşliğinde aileleri ve yakınları ile bol, bol oynayan asker adaylarını Belediye Başkanı Yusuf çaylı ve eşi Şerife Çaylı da pistte biran olsun yalnız bırakmayarak, mutluluklarına ortak oldular. Eğlenceli gecede asker adayları için ilk olarak kına yakılırken, açık arttırma ile koç satışı yapıldı. Açık arttırma ile satışa çıkartılan koçu 2 bin 500 TL'ye Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı'nın eşi Şerife Çaylı alırken Şerife Çaylı açık arttırma ile aldığı koçu Piknikte hep birlikte yemeleri için asker adaylarına hediye etti.
Düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak bilgi veren Karaçulha belediye Başkanı Yusuf Çaylı, "Karaçulha belediyesi olarak her yıl askere gidecek olan gençlerimiz için eğlence düzenliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu asker eğlencemizi önümüzdeki günlerde 1993/1 tertip olarak vatani görevlerini yapmak için askere gidecek olan 25 gencimiz içinde gerçekleştiriyoruz. Eğlencemize katılımın yoğun olması bizleri çok mutlu etti. İnşallah davullarla zurnalarla askere göndermekte olduğumuz Karaçulhalı 25 gencimiz ve tüm askerlerimiz Allahın izniyle vatan borçlarını sağ salim tamamlayıp tekrar aynı şekilde davullu zurnalı bir karşılama ile baba ocağına döneceklerdir. Tüm askerlerimize hayırlı tezkereler diliyorum" dedi.
(MY-MB-İK)

01.02.2013 11:38:09 TSI

Editör: Wan Haber