Erzurum'un Karaçoban İlçesi'nde etkili olan yoğun kar yağışının ardından kar mücadele çalışmalarına hız verildi. Kar kalığının yer yer 85 ve 90 santimetreyi bulduğu ilçede, belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Karaçoban Belediyesi olarak kar temizleme ve kaldırma çalışmalarının vardiyeli olarak gündüz ve gece devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Sedat Gümüş; "Belediye olarak tüm olumsuz hava şartları için daha önceden tedbirimizi almış ve hazırlığımızı tamamlamıştık. Yoğun kar yağışı ve ardından etkili olan tipi hayatı olumsuz etkilediği gibi çalışmalarımızı da etkiliyor. Belediye olarak 4 kepçe, 3 kamyon ve 1 greyder ile karla mücadele çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.
Köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için 19 köy ve 12 mezranın yüksek kesimlerin de yer alan köy ve mezraların yollarının ulaşıma açılmasına rağmen tipi nedeniyle sürekli kapandığını dile getiren Başkan Gümüş, karla mücadele de masrafların çok olduğunu Aralık ve Ocak ayı itibariyle 80 bin TL giderleri olduğunu belirtti. Başkan Gümüş, bundan sonraki aylar için karla mücadele harcamalarının 110 bin TL olmasının beklendiğini söyledi.
(Tİ-AT-Y)

30.01.2013 10:51:09 TSI

Editör: Wan Haber