Manavgat-Karacalar köyünde hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan tarafından yaptırılacak Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni dualar eşliğinde kurban kesilerek gerçekleştirildi. 12 derslikli Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesinde Çok amaçlı salon, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuarı da bulunuyor.
KARACALAR'A NAMUSUMU EMANET EDİYORUM
Kendisini Karacalarlı olarak gördüğünü belirten iş adamı Seyhan Cengiz Turhan, Fatma Pakize Turhan İlköğretim Okulu ve yeni yaptırdığı Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'ni kastederek "Buraya hem annem hem de eşimi emanet ediyorum. Yani Karacalar'a namusumu emanet edecek kadar güveniyorum. İnşallah buraya birde Orman Fakültesi yaparak taçlandıracağım. Sizde bana mezarlığınızdan bir kişilik yer verirsiniz" diye konuştu.
Karacalar Köyünde 12 derslikli Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'nin temeli dualar eşliğinde ve kurban kesilerek atıldı. Temel atma törenine hayırsever iş adamı Seyhan Cengiz Turhan'ın yanı sıra Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tevfik Kahveci, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, komşu köy muhtarları ve Karacalar köyü sakinleri katıldı. 12 derslikli olarak yapılacak olan bin 133 metrekarelik kapalı alana sahip Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'nde Çok amaçlı salon, Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı da bulunuyor. İş adamı Seyhan Cengiz Turhan, Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'nin geçici kabulünün 2013 yılının Mayıs ayı başında, açılışının ise 19 Mayıs'ta olacağını söyledi. Hayırsever iş adamı Seyhan Cengiz Turhan, Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'nin Eylül 2013-2014 Eğitim-öğretim döneminde açılacağını söyledi.
Kurban kesilip dua edilerek gerçekleştirilen temel atma töreninin ardından hayırsever iş adamı Seyhan Cengiz Turhan, Karacalar Köyü'nde inşa etmeyi düşündüğü Orman Fakültesi'nin yeri konusunda incelemede bulundu. Kendisinin 100 bin ağaçlık ormanı olduğunu söyleyen iş adamı Seyhan Cengiz Turhan, Karacalar Orman Fakültesi'ni yapmaya en layık kişi olarak kendini gördüğünü belirtti
Törene katılanlarla sohbet eden hayırsever iş adamı Seyhan Cengiz Turhan, "Biz eğer bu topraklardan kazanıyorsak, bu topraklarda yaşayanlara faydamız dokunmalı. Ben daha önce Yozgat'a, Eskipazar'a ve Adana'ya eğitim için çeşitli yatırımlar yaptım. Karacalar'a da yaptım, yapıyorum ve yapacağım. Buraya Orman Fakültesi de yapacağım" dedi.
Kendisini Karacalarlı olarak gördüğünü belirten iş adamı Seyhan Cengiz Turhan, Fatma Pakize Turhan İlköğretim Okulu ve yeni yaptırdığı Fatma Temel Turhan Anadolu Lisesi'ni kastederek; "Buraya hem annem hem de eşimi emanet ediyorum. Yani Karacalar'a namusumu emanet edecek kadar güveniyorum. İnşallah buraya birde Orman Fakültesi yaparak taçlandıracağım" diye konuştu.
Babasının öğretmen olduğunu ve 1930 yılında mezun olduktan sonra ilk defa Manavgat'a tayin olduğunu belirten hayırsever iş adamı Seyhan Cengiz Turhan, "Babam Mustafa Cengiz Turhan okuldan mezun olunca ilk öğretmenliğe Manavgat'ta başlamış. O zamanlar at sırtında jandarmayla birlikte öğrenci aramak için köyleri dolaşırlarmış. Allah'a şükürler olsun ki, tam 80 sene sonra bana da Manavgat'a, Karacalar'a okul yaptırmak nasip oldu" diye konuştu.
(AK)

15.12.2012 15:11:53 TSI

Editör: Wan Haber