Bursa'nın Karacabey ilçesine yapılacak 150 yataklı yeni hastane için çalışmalar başladı.
Soğan Pazarı karşısında bulunan 60 bin metrekarelik alana yapılacak yeni Devlet Hastanesi'nin yerinde incelemelerde bulunan AK Parti Karacabey ilçe teşkilatı, inşaatı üstlenen firma yetkililerinden bilgi aldı. Hastanenin 33 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Aksu İnşaat yetkilisi Volkan Akgün, 5 bloklu hastanenin en yüksek 8, en alçak 3 katlı bloklardan oluşacağını söyledi.
Bir gazetecinin zeminden sürekli su çıktığını hatırlatması üzerine Akgün, ''Evet, 2 metreden su çıkıyor, ama ona göre inşaatı yapacağız. Şu an su kuyuları açtık ve incelemelerimiz devam ediyor. Suya göre temeli atacağız'' dedi.
Şu an önlerindeki tek engelin şantiye olarak kullanacakları alanda bulunan otopark olduğunu ifade eden Güven, otoparkın kaldırılmasıyla birlikte çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacaklarını ve 2 ay sonra temelin atılabileceğini sözlerine ekledi.
Üçler Otoparkı'nın sahibi Ahmet Toprak ise, kendilerine belediye tarafından yer gösterilmediğini belirterek, ''Ben kendim yer buldum fakat bu yerin belediye tarafından dolgusunun yapılması gerekiyor. Baştan ilgilendiler ama son günlerde kimse benimle ilgilenmiyor. Ben dolgu malzemesini de buldum. Tek ihtiyacım kamyon. Kamyonla dolgu malzemesi alınacak ve buraya dökülecek. Ben hastanenin yapılmasına engel olmak istemem, ama benim yerim yapılmadan nasıl çıkayım?'' dedi.
Köy Hizmetleri ile görüşen AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik, 4 kamyonun hemen dolgu malzemesini taşımaya başlayacağını söyledi. 2 ay sonra temelinin atılması beklenen 150 yataklı yeni Karacabey Devlet Hastanesi'nin 2014 yılında tamamlanarak hizmete geçeceği ifade edildi.
(MŞ)

28.12.2012 11:43:16 TSI

Editör: Wan Haber