Karabük'te, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.
Kar yağışı nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşarken, kent genelinde çok sayıda maddi ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi.
Karabük Ankara karayolu Öğlebeli mevkiinde geçen aylarda meydana gelen heyelan sonrası tek şeride geçen kısımda bir kaza meydana geldi. Osman Sezgin idaresindeki 78 AP 510 plakalı kamyon aşırı kar yağışı nedeniyle tek şeritli yola geçtiği sırada karşı istikametten gelen Veli Sönmez idaresindeki 78 AK 787 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Bu sırada minibüsün arkasından gelen belediyenin işçilerini taşıyan Sedat Kuş idaresindeki 78 AJ 244 plakalı kamyonet kayganlaşan yolda duramayarak önündeki minibüse çarptı. Kazada, kamyon ile kamyonet arasında araç içinde sıkışan sürücü Veli Sönmez acı içinde kıvrınarak yardım gelmesini bekledi. Kamyonette bulunan iki yaralı da yol kenarında kar yağışı altında ambulansın gelmesini bekledi.
Kaza yerine gelen Karabük Belediyesi kaza kırım ekibi, aracı kamyondan kurtardıktan sonra sıkışan sürücüyü uzun uğraşlar sonrası dışarı çıkardı. Sıkışan sürücü Veli Sönmez, kamyonun kendi şeridine geçmesi sonrası kaza meydana geldiğini söyledi. Kamyon sürücüsü Osman Sezgin ise "tek şeride düşen yola dönmeye çalışırken dönemedim ve kaydım. Kazadan sonra tuzlama ekipleri gelerek tuzlama yapıyor" dedi.
Zincirleme kazada yaralanan sürücü Veli Sönmez ile Mehmet Özcan ve Cem Gürkan olay yerine ulaşan ambulanslarla Karabük Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili trafik ekipleri soruşturma başlattı.
(YE-HO-Y)

09.01.2013 13:28:22 TSI

Editör: Wan Haber