Karabük'te, sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı sonrası Karabük ve ilçelerinde 249 köy yolunun tamamına yakını kapandı.
Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler kent merkezinde zor anlar yaşarken, sürücülerin imdadına esnaf yetişti. Zaman zaman tipiye dönen kar nedeniyle şehir merkezlerinde ve bölge yollarında araçlar ilerlemekte zorlanınca araç kuyrukları oluştu. Öte yandan İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Eski, merkez ve ilçelerde kar yağışının devam ettiğini ve bu nedenle şu an için yol açma çalışması yapılmadığını ancak merkez ve ilçelerde bulunan köy yollarının tamamına yakınının kapalı olduğunu söyledi.
Meteoroloji Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde yaptığı son ölçümde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, metrekareye 9 kilogram yağış düştüğü belirtildi.
Karabük Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar yoğun şekilde devam edeceği açıklanırken, özellikle yarın akşam don ve buzlanma yaşanacağından vatandaşların ve sürücülerin dikkatli olması istendi. Karabük Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, okulların cuma gününe kadar tatil edildiğini duyurdu.
(YE-HO-Y)

09.01.2013 16:11:48 TSI

Editör: Wan Haber