Karabük Valisi İzzettin Küçük, turizm anlamında çalışmaların olduğunu belirterek, birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
Karabük Valisi İzzettin Küçük, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi Hükümet Konağı'nın orada bulunan jandarma karakolunun kaldırılarak o bölgenin turizme kazandırılacağını söyledi. Yazıköy kanyonunun hizmete açılacağını da belirten Vali Küçük, "Turizmde çok iddialıyız, bu sene de çok güzel Safranbolu kaymakamı ve belediye başkanımız ile projelerimiz olacaktır. Tarihi Hükümet Konağının oradaki jandarma karakolunu oradan kaldıracağız. Bu ilçemiz için büyük bir kazanımdır. Orası tamamen turizm bölgesi olacaktır. Hasan Dede türbesinin bulunduğu yere 300 araçlık park yapacağız. Trafiği aksatmamak için oraya park etmelerini teşvik edeceğiz. Orada bir seyir terası ve dinlenme tesisi yani tarihi dokuya uygun şekilde yapılacak. Bir kanyon daha bu sene hizmete girecek. Yazıköyü kanyonu hizmete girecek ama biraz değişik bir çalışma olacak. Tokatlı kanyonundan biraz daha farklı olacak. Restorasyon çalışmalarımız devam ediyor, Toprakcuma'daki han programa alındı, ihale edilecek. Eflani'deki han da bu sene başlıyor. Ulu Camii'nin bu senenin ihalesi yapılacak. Bunlar bitince korumacılıkla ilgili yüzde 90 işimiz bitmiş oluyor. Evlerle ilgili söylemiyorum, kamusal nitelikteki anıt yapılardan bahsediyorum. Bunlar bu sene başlayacak. Toprakcuma'deki hanın ayağa kalkması kıymetli olacak. Birkaç özel projede var, bunları zamanı gelince açıklayacağım. Hafta sonu birkaç yere gittim, hava güzeldi çok kalabalıktı, nereden geldiklerini sordum Kastamonu'dan gelen insanlar vardı. Gelenlerin büyük kısmı Kastamonu, Ankara ve Bartın'dandı" dedi.
Adrianapolis Antik Kenti ile ilgili sorunların çözüldüğünü kaydeden Vali Küçük, "Anıtlar Kurulu ile bazı konuları görüştük, onun ödeneği hazır, oranın tesisi çok güzel bir tesis olacak. Bir müze şeklinde tesis olacak" diye konuştu. Sağlık alanında çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Küçük, şunları söyledi:
"Biz buradaki devlet hastanemizi kapatmayacağız, buraya ilave yapacağız. Bizim iş ünitemizi buraya alabiliriz, genel sekreterlik binasını buraya yerleştirebiliriz, buradaki poliklinik sağlık hizmetleri devam edecek. Hastanenin bu parçasının kapanması söz konusu değil."
STAT BU SENE BİTECEK
Karabükspor'un maçlarını oynadığı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunun bu sene bitirileceğini belirten Vali Küçük, şöyle konuştu:
"Stat bu sene yetişecek. Yüzme havuzuyla ilgili bana verilen tarih Temmuz ayının sonu. Ben Temmuz deyip ilan etmekten tedirgin oluyorum. Bizde bunu kovalayacağız, bir aksaklık olursa üzerine gideceğiz. Temmuz ayının sonuna doğru bize teslim edecekler. Kardemir D.Ç. Karabükspor çok iyi gidiyor ama evdeki yenilgileri anlayamıyorum. Allah nazardan saklasın, her yerden adımızdan söylettiriyor. Fener'i, Galatasaray'ı yeniyoruz evde olmadık takıma yenilince olmuyor, gerçi o da olsa lider oluyoruz. Bunu da aşacağız. Takım çok başarılı. Şuanda 8. sıradayız. Bir ara kabus görüyorduk. Takım bizim beklentilerimizi yükseltiyor, 'acaba UEFA'ya gider miyiz?' demeye başladık. Böyle bir ligde 8. olmak büyük başarı. Takım iyi olduğu için beklentilerimizi artırıyor."
(ET-ET-Y)

06.02.2013 13:56:03 TSI

Editör: Wan Haber