Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Adalet Meslek Yüksekokulu'nun kurulması için kararın çıktığını, Hukuk Fakültesi için ise müracaat ettiklerini söyledi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 2013 yılının Karabük Üniversitesi için yatırım alanında hizmet yılı olacağını söyledi. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Rektör Uysal, Adalet Meslek Yüksekokulu'nun kurulması için YÖK'ten karar çıktığını, Hukuk Fakültesi için de müracaat ettiklerini kaydetti. Uysal, "Yüksek Öğretim Genel Kurulu'nda Karabük'te Adalet Meslek Yüksekokulu'nun kuruluma kararı çıktı. Karabük'e ve üniversitemize hayırlı olsun. Eylül ayında da öğrenci almaya başlayacağız. Fiziki yatırımlarımız da devam ediyor. İhalesini gerçekleştirmiş olduğumuz caminin etrafında bulunan öğrenci yaşam merkezinin ihalesini gerçekleştiriyoruz. Daha önceleri bir dernek tarafından temel atması gerçekleştirilmiş olan İlahiyat Fakültesi'nin ihale işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda stadyumunun çevre düzenlemesi için ihale yaptık. İhale süreçleri devam ediyor. Safranbolu'da daha öncede temelleri atılan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin mimari projesini değiştirdik, içerisine Turizm Fakültesini de katarak aynı anda 5 bin öğrencinin eğitim göreceği 22 bin metrekare kapalı alanı olan büyük bir inanın ihale işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Yeni kurduğumuz Yenice Meslek Yüksekokulu'nun proje işlemlerini devam ettiriyoruz. 2013 yılı Karabük Üniversitesi için yatırım alanında hizmet yılı olacaktır diye düşünüyoruz" dedi.
Hukuk Fakültesi için YÖK'e başvuruda bulunduklarını belirten Uysal, "Adalet Meslek Yüksekokulu ile birlikte Yüksek Öğretim Kurulu'na Karabük'te Hukuk Fakültesi'nin kurulmasıyla ilgili müracaatımız oldu. İlk aşamada Adalet Meslek Yüksekokulu'nu kabul ettiler. Hukuk Fakültemiz de değerlendiriliyor. İnşallah Hukuk Fakültesi'ni de Karabük Üniversitesi'ne kazandıracağız. Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışan ama hastanemizin olmayışından dolayı başka şehirlerde görevlendirmiş olduğumuz öğretim üyelerimizi topladık. Karabük'te hastanemizi açtığımız ve onların hizmetlerine ihtiyacımızın olduğunu belirttik. Değerli arkadaşlarımız da kabul ettiler. Yeni hastanenin kurulmasında, donatılmasında bilgi olarak destek verecekler. Aynı zamanda yeni hastane açılana kadar Devlet Hastanemize gelerek belirli günlerde Karabük halkının tedavisinde başlayacaklar. Şuanda 5 tane arkadaşımız Devlet Hastanesi'nde çalışmaya başladı" diye konuştu. Diş Hekimliği Fakültesi içinde müracaat ettiklerini belirten Uysal, şunları söyledi:
"Hızlı bir yatırım içerisindeyiz. Bunların belirli bir koordinasyon ve plan içerisinde gitmesi gerekiyor. Tıp Fakültesi olduğu zaman diğer birimleri açmak daha kolay, Yüksek Öğretim Kurulu'na Karabük Üniversitesi'nde bir Diş Hekimliği Fakültesi açılması için müracaat ettik ve takibimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah onu da en kısa süre içerisinde Karabük Üniversitesi'ne kazandıracağız."
(ET-ET-Y)

12.02.2013 12:32:10 TSI

Editör: Wan Haber