Sağlık Sen Karabük Şubesi Başkanı Selçuk Taşyapar, şube yönetimi olarak mesai saatlerinde ki olası bir değişmeyi desteklemediklerini açıkladı.
Taşayapar, İHA'ya yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı sağlık personeli çalışanlarının performansını artırmak için bu zor görevi ifa eden özverili çalışanların erken emeklilik, döner sermayenin emekliliğe yansıması, özel hizmet tazminatlarının artırılması, döner sermayenin tavana takıldığı için riskli birimden faydalanamaması, mesai saati ile çalışan arkadaşları mesaisin haftalık 40 saat olarak düzeltilmesi, en önemlisi de hak ettikleri saygının karşılığını alamamaları gibi problemleri çözüme kavuşturmaları söyledi.
Sağlık Bakanlığı, sağlık personeli çalışanlarının özellikle kamu hastaneler birliğinde ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyon ve komuta kontrol merkezlerinde 24 Saat usulü nöbetle çalışanların performansını artırmak için vardiya sistemine geçme planları yapmaya başladığını anlatan Selçuk Taşyapar, "Unutulmamalı ki özellikle Kamu Hastaneler Birliğinde ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon ve Komuta Kontrol Merkezlerinde özverili sağlık personelinin performansını düşüren yoğun nöbetler ya da uzun nöbet süreleri değildir. Sağlık personeli çalışanlarının performansını düşüren hasta veya yakınları tarafından sürekli şekilde hakarete şiddete maruz kalmalarıdır. Sağlık personeli çalışanları ve özelliklede 112 Acil Sağlık istasyonunu çalışanları hayat ve ölüm arasındaki o ince çizgide birilerinin annesini babasını veya çocuklarını kurtarmak için yaz-kış, yağmur-çamur, gece-gündüz demeden stres altında her an bir bulaşıcı hastalığa yakalanma riski ile zor şartlarda görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektedirler. Sağlık Bakanlığı sağlık personeli çalışanlarının performansını artırmak için bu zor görevi ifa eden özverili çalışanların erken emeklilik, döner sermayenin emekliliğe yansıması, özel hizmet tazminatlarının artırılması,döner sermayenin tavana takıldığı için riskli birimden faydalanamaması, mesai saati ile çalışan arkadaşları mesaisin haftalık 40 saat olarak düzeltilmesi,en önemlisi de hak ettikleri saygının karşılığını alamamaları gibi problemleri çözüme kavuşturmalıdır. Sağlık Bakanlığı sağlık personeli çalışanlarının sıkıntılarını çözüme kavuşturursa personel performansı olumlu yönde değişecektir. Karabük Sağlık Sen Yönetimi olarak mesai saatlerinde ki olası bir değişmeyi desteklemiyoruz" dedi.
(YE-OA-Y)

20.02.2013 14:32:19 TSI

Editör: Wan Haber