Karabük Valisi, TSO Başkanı, Rektör ve milletvekilinden oluşan heyet, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti.
Karabük Valisi İzzettin Küçük, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan'dan oluşan heyet, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti. Heyetin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ziyaretinde Karabük'ün geleceği ve kalkınmasında önemli projeler gündeme geldi. Öncelikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetiminin almış olduğu karar çerçevesinde "Her İle Bir Okul Kampanyası" kapsamında Karabük OSB içinde Mesleki Eğitim Koleji yaptırılması talep edildi. Yapılacak bu okul sayesinde bölgenin ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirilmesinde ve istihdamın artırılması konusunda önemli bir kazanım elde edileceği belirtildi. Bölgenin gelişmesi açısından önemli bir proje olan Filyos Limanının yapımı ve buna bağlı olarak oluşacak yük dağılımını sağlayacak alt yapı konuları gündeme geldi. Bölgenin hinterlandında yer alan Ankara-Kayseri-Çankırı gibi Anadolu'nun denize açılacak kapısı olacak Filyos Limanı Projesi kapsamında Karabük'te kurulacak lojistik köyüssünün Karabük açısından hayati önem taşıdığı belirtildi ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan katkıları talep edildi. Yapılan talepler neticesinde her iki yatırım konusunda görüşmelerin olumlu geçtiği belirtildi. 2013 Ocak ayı içerisinde geleneksel olarak düzenlenecek olan Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Törenine Rifat Hisarcıklıoğlu davet edildi.
Törende 2012 yılı vergi sıralamasına giren, ihracat yapan, ilk 500 sanayi kuruluşu arasına giren firmalara ödülleri verilirken Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bu iki yatırım konusunda müjdeli haberlerinin kendisinden beklendiği bildirildi.
(ET-ET-Y)

06.12.2012 16:59:12 TSI

Editör: Wan Haber