Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 52. mali genel kurul toplantısı yapıldı.
Karabük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Salonu'nda yapılan 52. olağan mali genel kurul toplantısına; Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Zonguldak S.S Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Mehmet Azman ile çevre il ve ilçelerden gelen Kooperatif Başkanları ile kooperatif üyeleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün, 22 sene önce göreve başladığını ve o günden bugüne kadar çok şeyin değiştiğini anlattı.
22 yıl önce esnafa faydası olamayan kredi dağıtamayan bir kooperatif olduklarını anlatan Aygün, "Bugün çok şükür her türlü krediyi dağıtıyoruz. Bankaların veremediği insanlara kredi veriyoruz. Küçük esnafı tabiri caizse orta direk esnaf olarak görmemiz lazım. Bu insanlar bu toplumun yeri gelir, finansmanı yeri gelir dert ortağı sır ortağı olur. Bizimde küçümsenmediğimizi zaman zaman göstermiştir. Karabük'ün her türlü ekonomik ve sosyal yaşında var olmaya ve destek olmaya çalıştık.
Esnaf Kefaletler yeni işe başlayanların umudu olmuştur hep. 15 sene önce 650 tane mahalle bakkalı varken, bugün 150 civarında mahalle bakkalı var. Bu insanların desteklenmesi lazım" dedi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, Kobi niteliğinde esnaf niteliğindeki dünya markası olanların bugün holding konumunda olduğunu söyleyerek,"Türkiye Cumhuriyetinin başlangıçtan bugüne kadar olan politikasında hiçbir zaman esnaftan holdingler oluşturacak politikalar izlenmemektedir. Esnaftan markalaşmış ve son 25 yılda dünyada yerini almış büyük kobilerin içinde bir tane Türk markası yok" dedi.
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan da, 52. Olağan Mali Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, sadece üyelerinin sorunları ile ilgili değil, uzun yıllardır Karabük'ün her meselesinde sorumluluk, içersinde katkıda bulunmaya çalıştıkları için Atilla Aygün'ü tebrik ederek, "Tüm Türkiye'de TESK'e bağlı 13 Federasyonda 82 birlik bünyesinde 3 bin 100 odada 2 milyon 7 bin 515 esnaf üyesi var.TESK'in dışında da esnaflarımız var. Karabük'te 7 bin 334 esnafımız var. 16 esnaf odası 7 koopertatifimiz var. Bu odalara kooperatife üye olmayan esnafımız var. Yani neredeyse yaklaşık 10 bin civarında esnaf var. Dolayısıyla esnaf kesimi toplumuzun en temel direğini oluşturuyor. Esnaf ve Sanatkarımızın her kesimin olduğu gibi onlarında sorunları vardır. Hükümetimiz bunla ilgili gerekli çalışmaları yapıyor ve yapma gayreti içersindedir. Hiç bir Bakanlığın yada hükümetin vazgeçemediği bir topluluktur esnaflar. Bu nedenle de hükümetin ciddi manada destekleri vardır. Hükümetimizin 2012 yılında Esnaf kesiminde olan 260 bin esnaf 7. milyar TL kredi kullandırılmış. Bu kredinin şartları geçmiş 10 yıllara göre daha cazip hale getirilmiştir" açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından kooperatifin 2012 yılı mali bütçesi ile 2013 yılı tahmini bütçeleri okunarak oy birliği ile kabul edildi.
(YE-OA-Y)

18.02.2013 16:01:11 TSI

Editör: Wan Haber