Karabük Barosu tarafından AB Bakanlığı Avrupa Gençlik Merkezi tarafından hibe alınarak 'Aile İçi Şiddete Son' projesi hayata geçirildi.
Karabük Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Muhsin Namal, baro olarak yaptıkları proje ile gün geçtikçe ülkenin büyük sorunlarından olan aile içi şiddete önlemeye yönelik çalışma yapacaklarını söyledi.
Namal, yaptıkları projeyle konu uzmanları ile konferans ve seminerler verilerek, il halkının bilinçlendirilmesi ile gelecek nesile yaşanabilir şiddetin uygulanmadığı bir toplum oluşması sağlanacağını belirterek, "Bilindiği gibi huzurlu yuvalardan, huzurlu toplumlar ve huzurlu toplumlardan da huzurlu milletler oluşur. Bu gün toplumda yaşanan sosyal problemlerin birçoğuna baktığımızda bunun aile içi huzursuzluklardan kaynaklandığını söylemek mümkündür. Projemizle aile içi şiddete hayır diyerek, aile içinde huzurlu bir yaşantının olması sağlanacaktır. Güleç Sevgi Evlerinde, aile içi şiddete maruz kalan ve sokakta yaşayan çocuklarımız verilecek eğitimler, sosyal, kültürel, sportif, meslek edindirme kursları faaliyetleriyle hayata daha dolu, haklarını bilerek ve sevgiyle bakmaları sağlanması hedeflenmektedir. Projemizle boş vakitlerini, futbol, satranç turnuvaları, eğitimler, konferaslar,"Tarihi Mis Sabunu Üretimi Meslek Edindirme Kursu","Aile İçi Şiddete Son" yürüyüşü, sinema, konser ile yaşam tarzları şekillendirmiş olacaktır. Ayrıca, bu çalışmalar neticesinde gençlerimiz, toplumsal problemimiz olan bir takım zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılacak ve böylece gelecek için karamsar değil; umutlu, verimli ve donanımlı bir genç kuşağın oluşmasına katkı sağlanmış olacaktır.Güleç Sevgi Evlerindeki çocuklarımıza yönelik avukat abi, abla uygulaması ile gençlerin yasal haklarını öğrenebilecekleri bir aba ve abisi olacaktır" dedi.
(YE-SA)

25.01.2013 13:19:28 TSI

Editör: Wan Haber