Karabük merkez ve Safranbolu ilçesinde kullanılan içme suyu "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelikte" belirtilen standartlara kavuşturuluyor.
Karabük ve Safranbolu'da kullanılan ve Karasu kaynağından gelen suyun arıtılarak "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelikte" belirtilen sınırlara getirilmesi amaçlı DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilerek 2011 yılında inşaatına başlanan Karabük içme suyu arıtma tesisi tamamlanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 112 diğer tesis ile birlikte Çarşamba günü hizmete açılacak.
DSİ 23. Bölge Müdürlüğü Bayram Tiryaki, 2002 yılında Karabük İl merkezi ve Safranbolu İlçe merkezinin içme suyu probleminin çözümü için Kastamonu Karasu kaynağından alınan suyun isale hattıyla Karabük ve Safranbolu İlçe Merkezlerine 2008 yılında tamamlanarak ulaştırıldığını söyledi.
Tiryaki, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan tesisle Karabük ve Safranbolu'da kullanılan suyun sertlik oranı 75-150 CACO3mg/l aralığına çekildiğini, tesis mevcut halinde 2025 yılına kadar olan günlük ihtiyacını karşılayacağını kaydetti.
(YE-OS-Y)

10.12.2012 19:08:04 TSI

Editör: Wan Haber