İlk olarak Bahçesaray ilçesine beraberindeki bir heyetle gelen Karabıyık, İlçe Başkanı Cumali Sabırlı ve yönetimi tarafından karşılandı. Kadın ve gençlik kollarının da hazır bulunduğu ziyarette partinin kuruluşundan bugüne kadar Bahçesaray ilçesine hep teşkilat çalışmaları ve etkinlikler için geldiğini dile getiren Karabıyık, ancak bu ziyaretinin 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğumdan dolayı yapıldığını kaydetti. Teşkilattan dua ve desteklerini almak için geldiğini dile getiren Karabıyık, coğrafi yapısı nedeniyle kar yağışının 8 ay boyunca geçit vermediği ve bu yüzden "Yılın 8 ayı Allah’a, 4 ayı ise Van’a bağlı" ifadesi ile espri konusu olan Bahçesaray artık yılın 12 ayı Van’a bağlı bir ilçe olduğunu söyledi. İlçenin Van’a 110 kilometre uzaklıkta bulunduğunu hatırlatan Karabıyık, “Önceki yıllarda kar yağışıyla ulaşım imkânsız hale geliyordu. İlçenin Van ile 8 ay boyunca irtibatı kesiliyordu. Devletin bütün imkânlarının seferber edilmesiyle yolun tamamının asfaltlandığını ve kar tünellerinin belki de Türkiye’de ilk olarak Bahçesaray yolunda hizmet vereceğini, çetin geçen kış şartlarına rağmen yolun karayolları ekipleri tarafından sürekli açık tutulduğunu bizzat bugün gördük. 14 yıldır hizmet verdiğim AK Partim ile Bahçesaray’a yapılan hizmetlerden dolayı bir kez daha gurur duydum.


İlçe Başkanı Cumali Sabırlı ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Partimizde büyük emekleri olan ve daima bizden desteklerini esirgemeyen AK Parti’nin emektarı olan Karabıyık’a çıktığı bu yolda başarılar dilerim” dedi.


Daha sonra Çatak ilçesine geçen Karabıyık, ilçe teşkilat binasını ziyaret etti. İlçe Başkanı Tahsin Babür ve yönetimi tarafından karşılanan Karabıyık, kadın ve gençlik kollarının da hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yaptı. Karabıyık, “Bugün Çatak’ta uzun yıllar birlikte aynı davayı paylaştığım arkadaşlarımdan AK Parti ailesinin bir neferi olarak talip olduğum 25. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı süreci için desteklerinizi almaya geldim” diye konuştu.


İlçe Başkanı Tahsin Babür ve yönetimi, Karabıyık’a kendilerine yaptığı ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ifade ederek, “Çatak teşkilatı ve halkı olarak yıllardır her başımız ağrıdığında daima Karabıyık’ı yakınımızda gördük. Teşkilatta uzun yıllar emeği olan Sayın Karabıyık’a talip olduğu bu yolda muvaffakiyetler dileriz” dediler.

Editör: Wan Haber