7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlere 112 gün kala, AK Parti’ye milletvekili aday adaylığı için başvurular hız kazanmaya başladı. Gün içinde AK Parti Van İl Başkanlığı’na gelen Nihat İnanç, Abdulhekim Karabıyık ve Abdulahat Arvas, resmi müracaatlarını gerçekleştirdiler. Müracaatlarının ardından partililere kısa bir konuşma yapan Abdulhekim Karabıyık, geçmişini iyi hatırlamayanın bugünün kıymetini bilemeyeceğini söyledi. Karabıyık, “O gün ki Türkiye ile bugün ki Türkiye arasındaki farkı iyi okumalıyız. Geçmişteki Van’a bakın ve bugün ki Van’a bakın. Geçmişe dönmememiz lazım. Partinin kurulma aşaması kısa bir süre içerisinde 3 Kasım 2002’de genel seçime girildi. O sıkıntıları yaşayan biri olarak bizler o dönem bu bölgeye bir olağan üstü hal gelmesin, başka bir şey istemiyorduk. Niçin milletvekilliği diyebilirsiniz? Ben 14 yıllık siyasi birikimimi, siyasi deneyimimi bu süreçten sonra eğer Allah nasip ederse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Van halkını temsil etmek adına bu göreve talibim” dedi.


Abdulahat Arvas ise, müracaatından önce bir otelde akrabalarıyla istişare toplantısı düzenleyerek destek ve dualarını istedi. Arvas, Arvasi soyunun seyit olduğunu ve bu yüzden Arvasi ismine en ufak bir leke getirmeyeceğine söz verdi. Arvas, “Ben bugün ki toplantımızın Arvas ailesinin büyükleriyle istişare edip, gençlerle hasbıhal olup, asla benim niyetim siyasi, ekonomi veya iktisadi bir büyüklük değildir. Benim niyetim Arvas ailesine hizmetkâr olmak, hizmetkâr bir nefer olmak, büyüklerimin yolunu takip etmek, gençlerin sonraki hayatlarında başarılar dilemektir. Bizim hedef ve gayemiz Van’ımıza, milletimize, toplumumuza, akrabalarımıza hizmet etmektir. Birilerinin siyasi görüşü ne olursa olsun, benim siyasi görüşüm, felsefem; misyonumuza, dedelerimizin davasına sahip çıktığı için tercihimi AK Parti’den yana kullandım. AK Parti’den hizmet yapmak için siz büyüklerimin dua ve görüşlerini almak için buraya davet ettim” şeklinde konuştu.

abdulahat-arvas.jpg


Arvas, buradaki toplantıdan sonra akrabalarıyla birlikte AK Parti Van İl Başkanlığı’na giderek milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Editör: Wan Haber