İlhan Siyahtaş

14 yıldır Ak Parti’de çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten A.Hekim Karabıyık,  “Biz parti teşkilatında görevli kişiler hiçbir zaman mevki makam sevdasında olmadık. Partim bana hangi görevi uygun görmüşse layıkıyla yerine getirmişimdir. Bu görevlerimi sonra Van milletvekilliği için aday adayı olmaya karar verdim. Hafta içinde partime yasal müracaatta bulunacağım” dedi.

 

Karabıyık, “ 2002-2007 yılları arasında kesintisiz Halkla ilişkilerden sorumlu İl başkan yardımcılığı görevinde bulundum.  2008-2011 yılları arasında Van merkez ilçe başkanlığına seçildim. 2012-2014 yılları arasında Siyasi ve Hukuk işlerinden sorumlu il başkan yardımcılığı görevi yaptım. En son 30 Mart yerel seçimlerinde Edremit belediye başkan aday adaylığı müracaatında bulundum. Kamuoyunun yakinen bildiği gibi 30 mart  yerel seçimlerinde son saatlere kadar da ismim Edremit ilçesi belediye başkan adayı olarak geçti. Ancak biz teşkilat mensupları, şahsım adına söyleyebilirim bizde hiçbir zaman mevki makam hırsı olmadı olamazdı. O zamanın şartlarına göre Başkale aday adayı başvurusu olmadığı için O dönem Sayın Başbakanımız Başkale ilçesine 22. Dönem milletvekili Cüneyt Karabıyık’ı belediye başkan adayı olarak gösterdi. Haliyle bir aileden 2 kişinin aday olması mümkün olmadığı için bizde mevki makamlar önemli değil, bizim için mühim olan davadır düşüncesiyle geri çekildik.  Eğer görev Başkale’de değil bir köyde köy temsilciliği verilirse dahi biz o görevi şerefle yapmaya hazırız. Bize görev verilmediği zamanlar dahi hiçbir zaman partimize küsmedik, seçmenimize asla sırt çevirmedik,  bu  bilinçle yolumuza devam ettik” diye konuştu.
 

Aday adaylığı sürecini ilk olarak ailesiyle paylaştığını, bunun yanında Hakkari’de bulunan akrabalarımdan da destek sözü alarak aday adaylığına soyunduğunu belirten Hekim Karabıyık şöyle dedi: “ Bunun yanında mevcut AK Parti Milletvekilleri ile de istişarem oldu. Kendi ifadeleri şu şekilde oldu, ‘siz bu partiye 14 yıldır hizmet veriyorsunuz bu senin en doğal hakkındır. Genel merkezimizde ahde vefanın ne olduğunu çok iyi bilmektedir. Milletvekillerimizin onay ve desteğini arkama alarak bu göreve talip oldum. Halkımla iç içe kaldığım, ilimin sorunlarını bildiğim için Allah'ın izniyle seçilirsem, TBMM’de halkımın sorunlarını en iyi şekilde dile getirip çözüme kavuşturacağım.”
 

Benim için en öncelikli çözülmesi gereken sorunun bölgenin kanayan yarası olan Çözüm süreci olacaktır diyen  Hekim Karabıyık  şunları  söyledi: “ Çözüm sürecinin devam edebilmesi sürecin daha ileriye gidebilmesi adına elimden gelen bütün çabayı sarf edeceğim. 2005’te Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra gerek HDP tarafından gerekse çözümü üstlenen Hükümet tarafından ve buna da sahiplenen halk çok hızlı bir şekilde çözüm sürecini nihayete kavuşturma erdirmenin çabasındadırlar. Biz burada seçilmemiz durumunda Çözüm süreci üzerinde köprü görevi üstleneceğiz. Bölgedeki işsizliğin önüne geçmek için Sınır Ticaretini bir an önce çözüme kavuşturacağım. Bölge halkının istihdam alanında çektiği sıkıntıları çok iyi bilmekteyim. Bunun yanında bölgede bitme noktasına gelen Tarım ve Hayvancılığı canlandırmak için çalışmalar yürüteceğim. İnsanlar iş-aş sahibi olurlarsa bununla birlikte toplumsal barış toplumsal huzur mutlaka gelecektir diye düşünüyorum.”

Editör: Wan Haber