Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü'nde çetin geçen kış şartlarında yem bulmakta zorluk çeken kuşlar için Gölbaşı Belediyesi seferber oldu.
Mogan Gölü'nün sakinlerinden karabatakların yiyecek bulmakta zorluk çekmesi üzerine Gölbaşı Belediyesi harekete geçti. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın talimatıyla kuşlara yiyecek verildi. Çalışmalara bizzat katılarak kuşları eliyle besleyen Başkan Odabaşı, kış mevsiminde gölde yaşayan kuşlar ve ördeklerin aç kaldığına dikkat çekti. Odabaşı, "Mogan'ın süsü olan kuşlarımıza sahip çıkmak, onları beslemek ve yaşamlarını devam ettirmek için Gölbaşı Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu kuşları yaşatma adına ekiplerimiz zaman zaman göle yem atıyor. Bugün de böyle bir örnek çalışma yaptık. İnşallah hemşehrilerimiz de sahip çıkar ve kuşlarımızı aç bırakmadan kışı rahat geçirmelerine vesile olurlar" dedi.
Odabaşı, Mogan Gölü'nün henüz donmadığını belirterek, "Gölümüz henüz donmuş değil. İnşallah kazasız belasız bir kış geçiririz" dileğinde bulundu.
(MD-CC-Y)

07.01.2013 11:38:11 TSI

Editör: Wan Haber