Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ilçede okur-yazar oranının artırılması için kurslar düzenleyip, kütüphaneler açacaklarını söyledi.
Bayraklı Belediyesi, ilçede okur-yazar seviyesinin artırılmasına yönelik kurslar düzenleyecek. İlk etapta sadece kadınlara yönelik verilecek eğitimler için Şubat ayı sonuna kadar Bayraklı Belediyesi'ne müracaat edilebilecek. 120 saatlik eğitim programı sonucu başarılı kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika verilecek. 1 Mart'ta başlaması planlanan kurslarla ilgili açıklama yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'daki okur-yazar oranının artırılması için çalışmaların hızla süreceğini vurguladı. Başkan Karabağ, eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan kitapları almakta zorlanan bir lise bir de üniversite öğrencisine eğitim kitaplarının temini konusunda da destek oldu. Bu kapsamda lise son sınıf öğrencisi Nurcan Özdemir ve Bayraklı Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gördüğü eğitim sonrası üniversiteyi kazanan işletme bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Meral Polat'ın kitapları matbaacı Suat Şimşek tarafından temin edildi.
OKUR YAZAR SEVİYESİ ARTACAK
Karabağ, "23 mahallemizde 23 semt evini hayata geçirdik. Özellikle kadınlara yönelik el işleri, dikiş, nakış gibi kurslar da açarak, hem kendi gelişimlerini sağlamalarını hem de ürettikleri ürünleri satarak, aile bütçelerine katkı koymalarını sağladık. Şimdi ise, Bayraklı merkezde, Nafiz Gürman'da ve İhsan Alyanak Kültür Merkezi'nde kütüphaneler kurarak buralardan kitap alınıp, okunmasını hedefliyoruz. İsteyen herkes sadece kimlik kartı ile kütüphanelerimizden roman, şiir, öykü veya eğitim kitaplarını ücretsiz alıp faydalanabilecek. Okur-Yazar kursları da açarak, Bayraklı'nın okur yazar seviyesini artırmayı planlıyoruz. Bu ve buna benzer projeler ile eğitime desteklerimiz sürecek" dedi.
ENGELLİLERE ÖZEL HİZMET
Öte yandan Bayraklı Belediyesi engelli vatandaşları da düşünerek, yakın zamanda internet üzerinden kütüphanede bulunan kitapların tanıtımını yapacak. Buna göre engelli vatandaşlar istedikleri kitapları telefonla bildirebilecek ve ilgili birimler tarafından kitaplar evlere servis edilecek.
(AH-Y)

04.02.2013 10:08:59 TSI

Editör: Wan Haber