Edirne Belediye Meclisinin 02/01/2013 tarih ve 2013/30 Sayılı Kararıyla ETUS Sistemine ait toplu taşıma hatlarına yeni güzergahlar ilave edildi.
Edirne Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamada, "Karaağaçtan ve Otogardan hafta içi her gün saat 7.30 da karşılıklı seferler başlayacak olup 30-45 dakika aralıklarla devam edecektir. Bu hatta aynı zamanda yeni yerleşim bölgesinden Fen Lisesine öğretmen ve öğrencilerin gidişine de hizmet edecektir. 22 metrelik yol olarak bilenen Şevki Arman Caddesiİbrahim Ay Caddesiİlhami Ertem Caddesinden Ulus Pazarına ulaşımda da talebe yanıt verecektir. Bu hat çarşıya gelmeksizin Sigorta Hastanesi Kavşağından Pazar yerine gidecek şekilde düzenlenmiştir. 22 metrelik cadde üzerinde yaşayan vatandaşlar bu hatta çalışacak ETUS araçlarını Karaağaç Yolu üzerinde bulunan lokanta ve piknik yerlerine, Karaağaç içerisinde bulunan kahvehanelere gidiş gelişte de kullanabileceklerdir" denildi.
Açıklamada da ayrıca şu bilgilere yer verildi "Edirne İli Toplu Taşıma Proje Raporunda yer alan verilere göre Karaağaç Mahallesinden diğer semtlere her gün 2000 gidiş ve geliş olmak üzere toplam 4000 toplu taşıma yolculuğu yapılmaktadır. Bunların % 40'ı olan 1600 adeti ise Abdurrahman Mahallesi, Yançıkcı Şahin Mahallesi (Ayşekadın), Şükrüpaşa Mahallesi, Fatih Mahallesi, 1. Murat Mahallesi, Kocasinan Mahallesi, Tıp Fakültesi ve Otogarla Karaağaç arasında gerçekleşmektedir. Mevcut toplu taşıma hatlarını kullanmakta olan vatandaşlar bu yolculuklarını yapabilmek için 2-3 ayrı araca binerek varış noktalarına ulaşmaktadır. Bu durum vatandaşlar için zaman kayıplarına ve yüksek ulaşım maliyetlerine neden olmaktadır. Bu nedenle Karaağaç Mahallesinden hareket, Abdurrahman Mahallesi, Yançıkcı Şahin Mahallesi, Şükrüpaşa Mahallesi, 1.Murat Mahallesi, Fatih Mahallesi, Kocasinan Mahallesi ile Tıp Fakültesi ve Otogar yönüne yeni bir toplu taşıma hattı planlanması gerektiği, bu doğrultuda Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürlüğü ile Karaağaç Mahallesi Vatandaşlarının taleplerinin de mevcut oluğu ve diğer yandan da; 04.12.2012 tarihli elektronik biniş verilerine göre (1-17 Aralık 2012) 908.000 yolculuk sayısı tespit edilmiş ve bu sayının % 25 olan 228.000 1 nolu Otogar Hatlarında gerçekleşmiştir. Vatandaşların daha seri bir şekilde Otogara gitmek için D-100 Karayolunu izleyen ve Balkan Yerleşkesine girmeyen bir ekspres hattına ihtiyaç olduğu, Balkan Yerleşkesi içindeki trafik yoğunluğunun azaltılması ve toplu taşımada gereksiz ekonomik yüklerin ortadan kalkması ve toplu taşıma hizmetinin gereği için de uygun olacağı tespit edilmiştir"

08.01.2013 17:09:55 TSI

Editör: Wan Haber