Edirne Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Karaağaç yoluna 250 adet karaağaç dikilecek. Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi, ağaçların bir hafta içerisinde yeni yerlerine dikileceğini belirtti.
Edirne merkezi Yunanistan'a bağlayan Lozan Caddesi üzerinde çeşitli nedenlerden ötürü kuruyarak zarar gören ve kesilen ağaçların yerine yenileri dikilecek. Toplam 250 adet karaağaç, yeni yerlerine dikilmek için Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde bekletiliyor.
'KURUYAN AĞAÇLAR SÜRÜCÜLER VE YAYALAR İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR'
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi, müdürlük olarak 2012 yılında devam eden ağaçlandırma çalışmalarının 2013 yılında da devam edeceğini belirti. Bu kapsamda ilk olarak Karaağaç yolu olarak bilinen Lozan Caddesi üzerinde kuruyan ve kesilen ağaçların yerine 250 adet karaağaç dikeceklerini belirtti. Kuruyan ağaçların özellikle yayalar ve araç sürücülerini tehdit ettiğini ve bu nedenlerle bazılarının kesilmek zorunda olduğunu ifade eden Terzi, "250 adet karaağacı bir hafta içerisinde yeni yerlerine dikeceğiz" dedi.
Ağaç dikimi yaparken Edirne Belediyesi ile koordineli çalışacaklarını da kaydeden Terzi, il genelinde çeşitli bölgelere ağaç dikimi yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Uzunlukları 4 ila 5 metre arası değişen 250 adet karaağaç, dikilmek üzere Edirne Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde bekletiliyor.
(ORA)

21.01.2013 17:01:18 TSI

Editör: Wan Haber