Ergenekon soruşturması kapsamında Savcı Mesut Erdinç Bayhan, Tuncay Güney hakkında yakalama kararı çıkartılmasını talep etti. Sulh Ceza Hakimliği ise talebi kabul etti. Savcılık, Kanada’da yaşayan Güney, hakkında yakalama kararı çıkardı. Ancak Güney, yurt dışında olduğu için Adalet Bakanlığı aracılığıyla İnterpol’e başvurularak ‘kırmızı bülten çıkarılması’ talep edilecek.

g0g0g0.jpg


Ergenekon soruşturmasında ve geçtiğimiz yıl karara davada sık sık adı geçen Tuncay Güney, Ergenekon terör örgütüyle ilgili ifadeleriyle gündeme gelmişti. Kanada’da yaşayan Güney, Ergenekon davasının firari şüphelisiydi. 

 

TUNCAY GÜNEY KİMDİR ? ÖZGÜR ANSİKLOPEDİ WİKİPEDİA ŞÖYLE DİYOR:

 

Tuncay Güney, (kod adı: İpek, d. 25 Ağustos 1972, Gölet köyü, Kargı, Çorum); Türk casus, gazeteci, televizyoncu, New York Institute isimli web sitesinin genel yayın yönetmeni. JİTEM, Ergenekon,Gülen cemaati ve İşçi Partisi'nin içine sızdığı ve burada edindiği bilgileri Mehmet Eymür'e ulaştırdığı iddia edilmektedir.

 

1990'lı yıllarda çeşitli gazete ve televizyonlarda çalışan Tuncay Güney, 2001'de otomobil dolandırılcılığı iddiasıyla gözaltına alınmıştır. 2008'de açılan Ergenekon davasında, Güney'in 2001 yılında işyerinde bulunan belgeler büyük önem teşkil ediyor. Davanın iki iddianamesinde adı yüzlerce defa geçen "Ergenekon'un kilit ismi" Güney davada sanık ya da tanık değil firarî şüpheli olarak görünüyor.

Editör: Wan Haber