Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin kontrolündeki A Haber'de yaptığı açıklamada 'DAEŞ(IŞİD), ülkemiz içinde ve sınırötesinde tehdit unsuru. Her adım atılır. Şu an kara harekatı yapacak güçler hazır" diye konuştu.

Hürriyet'in haberine göre Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"7 Haziran'da sandıktan koalisyon çıktı, rakamlar bunu söylüyor. Koalisyon bir kültürdür. Batı ülkelerinin birçoğunda var. Hayır'cılar türedi. 5 ay duraksama havası esti. Millet yeniden tercihini yaptı. İstikrar ve güven tercih etti.

Yüzde 41'den yüzde 49,5'a çıktı. Ben de partimizi bıraktığımda bu oranda bırakmıştım. Ben bu istikrar ve güven ortamımın hayırlı olmasını diliyorum.

Şu mutluluğumu paylaşmak istiyorum: G20'de yoğun bir tebrik aldım. Hem G20'deki performans hem de seçimler konusunda. Bunu gayet güzel bir şekilde değerlendirdik. Milletimize yeni anayasa giderse, inanıyorum ki kabul eder.

'GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN UYGULAMALARINDA DA BAŞKANLIK SİSTEMİ VARDI'

Başkanlık sistemi konusunda da ben konuyu dile getirmeye devam edeceğim. Bundan neden çekiniliyor? Sistem krizi yatıyor, sorunların altında. Bu konu tartışılmalı. Zorla birileri dayanarak, istemeye istemeye, sanki bu benim şahsi meselem gibiymiş gibi davranıyor. Gazi Mustafa Kemal'in de uygulamalarında başkanlık sistemi vardı. 5 ay kaybettik, yazık günah.

'KARA OPERASYONU YAPACAK GÜÇLER HAZIR'

DAEŞ, ülkemiz içinde ve sınır ötesinde tehdit unsuru. Her adım atılır. Şuan kara harekatı yapacak güçler hazır.

3 husus benim için önemli. Uçuşa yasak bölge, terörden arındırılmış güvenli bölge ve eğit-donat.

G20 ZİRVESİ

Yatırım, bakışı derin olanların işidir, başını kuma sokanların değil. Marmaray'da 100 milyon yolcu taşındı bu günde kadar.

Eyvallah, herkes Paris'i kınıyor da Ankara'da olan aynı şekilde kınanıyor mu acaba? Bizim derdimiz başka.

Ankara'daki saldırıda 2 dakikada 'Katil devlet', 'katil Beştepe' dediler. Hollande ile ilgili böyle bir şey duydunuz mu? Ya bunlar bunu yapıyor da ülkemin medyası denen bunu yapmıyor? En ufak bir olaydan, yağ çıkarmaya çalışıyorlar. Her yerde faturayı devlete çıkarmak olmaz. Biz milli duruş sergilemeliyiz.

Bir yerel yönetim, kendi bölgesini terör estirmek için deliş deşik eder mi? Bu, ilçe halkına zulümdür. İçlerine de bombalar yerleştiriliyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anda bütün aramalar devam ettirilecek. Sonuç alınıncaya kadar ara verilmeyecek. Neden yapıyoruz bu sokağa çıkma yasaklarını? Vatandaşımız için."

Her iş adamı yanına bir genç alsa, bu büyük bir işsizlik konusunu çözüme kavuşturur. Bu çok zor değil.

MİLLİ MAÇTAKİ ISLIKLI PROTESTO

Bir ülkenin milli marşına tahammül edemeyecek bir millet değiliz. Bunları çözmemiz lazım. Çipras'a da bunları söyledim. Bizim başka ülkelerle mukayesemiz asla olmamalı. Bunu yapanlar da nefislerini tatmin etmiştir, bu millete saygı duymaları gerekir.

Teröristi cici çocuk olarak gösteriyor, bir bakıyorsun Kandil'de.

İnşallah, yeni kabineyle birlikte icraat, icraat, icraat.

Putin'e söyledim: Siz Halep'e bomba attınız. DAEŞ'e saldıracağınıza ılımlı muhalefete saldırıyorsunuz.

Savunma sanayinde hem yerli olsun istiyoruz, hem uzun menzilli olsun istiyoruz. Biz iptalle bu adımı attık. Bize en iyi savunma taarruzla yapılır denmişti. Taarruz iyi olursa savunma da olur.

'AB ÜLKELERİ YETERİNCE BİLGİ VERMELİ'

Türkiye'de şu anda DAEŞ militanı yok diye bir iddiada değiliz. Avusturya'dan, Fransa'dan, Almanya'dan Suriye'ye giden yabancı savaşçılar var. Biz MİT olarak diğerlerine göre daha hızlı çalışmalar yaptık. Bugün İstanbul'da DAEŞ'in çok önemli bir elemanı yakalandı. Bu kadar hassız bu işte. Turistik giriş çıkışı engelleyebilir miyiz? Ondan sonra da "Seyahat hürrüyeti Türkiye'de yasaklanmıştır" diye bağıracaklar. AB üyesi ülkeler yeterince bilgiyi aktarırsa Türkiye daha iyi çalışmalar yapacaktır.

Ülkemizin yönetimine karşı içerinden çok ciddi bir saldırı var. Milletimizin feraseti bunlara fırsat vermeyecektir. Yeni kabineyle birlikte icraat, icraat, icraat...  

'IŞİD DEMEYİN'

Ben daha önce de söylemiştim, IŞİD demeyin, Irak Şam İslam Devleti tabiri yanlıştır. İslam'a terörü yakınlaştıramazsınız. Sayın Obama da bunu yakalamış vaziyette. Bir de koalisyon güçleri olarak beraber hareket ediyoruz. Aynı şeyi sayın Putin'le de görüştük. Bu çalışmalara ara veremeyiz.

SAVUNMA SANAYİSİNDE YATIRIMLAR

İhraç eder duruma gelmeyeceğiz anlayışını ben Türkiye olarak kabul etmiyorum. Biz şuanda füze üretimi yapıyoruz faat menzil konusunda istediğimiz noktada değiliz. Hem milli olsun hem yerli olsun diyoruz. Belli bir süre birileriyle ortaklık yaparsan burada kıskançlık olmazsa sorun olmaz.

'ABD'DE CİDDİ PARALAR SÖĞÜŞLÜYORLAR'

Şu anda orada bir hukuk bürosu ile hükümet, devlet olarak çok ciddi bir anlaşmamız var. Öyle zannediyorum ki, çok kısa bir zaman içinde neticesini vermeye başlayacak. Burada şu anda açıklamam doğru değil. Attığımız bazı özel adımlar var ki, bu adımlar da onlara çok daha farklı herhalde geleceği yaşatacak.

Şunu bir defa çok açık net söylemem lazım. Şahıs olarak onlar beni çok iyi tanıyor ama ben de onları çok iyi tanıyorum. Onlar Tayyip Erdoğan'a ihanet ettiler, ben onlara ihanet etmiyorum. Ben sadece milletin hakkını onlardan geri alma mücadelesini veriyorum. Bu ülkenin hakkını onlardan geri alma mücadelesini veriyorum.

Yalnız dahi kalsam sonuna kadar bunu sürdüreceğimi söyledim. Bu bütün mücadeleyi dikkat ederseniz, hukuk içerisinde sürdürüyoruz. Yalnız dahi kalsam sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Devlete ciddi yerleşimler olmuş. Muhalefetle el ele de adımlar atılabilir. Bu adımlar atılsın ki süratle çöcüme kavuşsun. ABD'de ciddi paralar söğüşlüyorlar. Hukuki anlamda ciddi çalışma yapılıyor. Oraya doğru işleyen çok ciddi birzekaları var. ABD'de mafya yapılanmasına gidilmiş." (evrensel)

Editör: Wan Haber