Edirne'de son iki gündür aralıklarla etkili olan yağmur yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü. Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, toprağın su depolaması açısından yağan yağmurların faydalı olduğunu belirtirken son olarak bu sabah saat 08.00'de ölçüm yapan meteoroloji yetkilileri ise metrekareye 1,6 kilogram yağış düştüğünü belirtti.
Kar yağışının görülmediği Edirne'de yağmur etkili oluyor. Son iki gündür Edirne'yi etkisi altına alan yağmur yağışı, kent merkezinde hayatı olumsuz etkilerken çiftçinin ise yüzünü güldürdü. Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, iki gündür etkili olan yağmurun üreticiye iyi geldiğini belirtti. Yağmurun toprak için her zaman gerekli olduğuna dikkat çeken Yorulmaz, "Tatlı yağmurlar olduktan çiftçimizin yüzü güler. Yağan yağmurlar toprağın su depolaması açısından oldukça faydalı" dedi.
YORULMAZ: PERİYODİK YAĞIŞLAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
2012 yılının ilk yarısında bekledikleri yağış miktarını alamadıklarını ancak Ekim, Kasım ve Aralık periyodunda yağan yağmurların 2012 yağış oranını dengelediğini ifade eden Yorulmaz, "2012'nin son 3 ayında yağan yağmurlar toprağı dengeledi. Şu ana dek yağış konusunda pek sıkıntı yok gibi. Toprağı doyuracak şekilde yağmur yağdıktan sonra herkes için faydalı olur. Yağmurların periyodik olarak yağması bizim açımızdan önemli" diye konuştu.
Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise son olarak bugün saat 08.00'de yaptıkları ölçümde metrekareye 1,6 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Yağışın yarın da etkili olması beklenirken kent merkezindeki sıcaklık değeri en yüksek 10, en düşük ise 8 derece olarak ölçüldü.
(ORA)

18.01.2013 11:04:19 TSI

Editör: Wan Haber