Bitlis'in Tatvan ilçesinde önceki gün arkadaşıyla birlikte dershaneye gitmek üzere evden çıktıkları sırada üzerlerine onlarca kilo ağırlığında kar kütlesi düşen dershane öğrencisi Helin Kemaloğlu'nun hastanedeki tedavisi sürüyor.
Kar kütlelerinin üzerine düşmesi sonucu yaralanan Helin Kemaloğlu (19), sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Düne göre daha iyiyim. Yavaş yavaş toparlanıyorum. Artık oturup kalkabiliyorum. Bugün ilk defa oturarak kahvaltı yaptım. İnşallah her geçen gün daha da iyi olacağım. Ben yetkililerden de şunu istiyorum. Saçaklara karşı önlem alsınlar. Ben önlem alınmayan saçaklar yüzünden şu anda burada yatıyorum. En azında başkaları bu duruma düşmeden önce önlem alınsın istiyorum" dedi.
Arkadaşıyla binadan çıktıkları sırada bir adım geride olması nedeniyle kar kütlelerinin altında kalmaktan son anda kurulan Sultan Tatlı (17) ise, "Ben bir adım gerideydim. Bu yüzden kar kütleleri hemen önüme düştü. O anda ne olduğu anlamadığım için kısa süreliğine soka girdim. Ancak arkadaşımın yerde yattığı görünce hemen kendimi toparlayıp arkadaşıma yardım ettim. Allah'a şükür ikimizin de durumu şu anda iyi. Allah bir daha böyle bir olay göstermesin" ifadelerini kullandı.
Hastanın son durumu ile ilgili bilgi veren Özel Tatvan Can Hastanesi Ortopedi Uzmanı Savaş Tunay, "Şu an mobil durumda ve kendisini son derece iyi hissediyor. Hareketlendi, yürüyor. Yara problemi yok. Biz hastanede gereken tüm tedavileri uyguladık. İnşallah taburcu olduktan sonra psikolojik destek alarak olayı tamamen unutup eski sağlığına kavuşacaktır. Biz burada gereken tüm müdahaleleri yaptık. Hastamızın yaşının genç olması vesilesiyle de kendini daha çabuk toparlayacağını düşünüyoruz. Son kontrollerini yaptıktan sonra olumsuz bir durum çıkmaması durumunda hastamızı büyük ihtimal yarın taburcu edeceğiz. Ayakta takiplerle hastamızı izlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
(HO-Yİ-GS-Y)

26.01.2013 11:27:17 TSI

Editör: Wan Haber