Van-Bahçesaray kara yolu üzerinde bulunan 2985 rakımlı Karapet geçidi civarında dün öğleden sonra başlayan ve etkisini artıran kar yağışı ve fırtına trafiği olumsuz etkiledi. Kar yağışı ile birlikte sürücülerin çoğu Van'a dönerken, kimileri zincir takıp yola devam etmeye çalıştı.

Yer yer 20 santim kar kalınlığına ulaşılan Karapet geçidinde sürücülerin rahat bir şekilde yollarına devam etmeleri için Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliğine bağlı Görentaş Şantiyesi ekipleri bölgeye gitti. Karapet geçidine gelen kepçe operatörü, Bayçesaray tarafına doğru yokuş aşağı inmeye başladı.

Yolun aşırı kaygan olması ve yolda kalan araçların yolu daraltması sonucu kamyona çarpmamak için operatör hafif frene basınca kepçe kaymaya başladı. Kepçe son anda kar kütlesine saplanarak kamyona vurmadan durdu.

6-256.jpg

Büyük korku yaşayan operatör tekrar yola devam ettiği sırada yaklaşık 100 metre ileride başka bir kamyonet yolu daraltınca kepçe bu kez uçuruma doğru kaymaya başladı. Operatör usta bir manevra ile kepçenin uçuruma gitmesini önleyip yoluna devam etti. Bölgede kalan araçlar yoldan kar yığınlarının kaldırılmasıyla yollarına devam etti.

Editör: Wan Haber