Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı ilçeyi esir alırken, hayatı da durma noktasına getirdi.
Yüksekova'da 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İlk ve orta dereceli okulların tatil edildiği ilçede kar kalınlığı 2 metreye ulaşırken, şehir adeta kardan kayboldu. Tek katlı evler ve araçların kara gömüldüğü ilçede vatandaşlar dışarıya çıkmakta zorluk yaşarken, bütün mahalle, köy ve mezra yolları da ulaşıma kapandı. Araçları kara gömülen bazı sürücüler araçlarını çıkartmak için büyük çaba harcadı.
İlçede evi çarşı merkezine yakın olan esnaflar, işyerlerinin önlerindeki karı temizleyerek açarken, evi çarşı merkezine uzak olan birçok esnaf ise işyerlerini açamadı. Zaman zaman elektriklerin de kesik olduğu ilçede bazı işyerlerinin çatısı çöktü. Vatandaşlar, yoğun kar yağışının ilçede hayatı durma noktasına getirdiğini belirterek, sadece ekmek almak için dışarıya çıktıklarını belirtti.
Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri ise, kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

YÜKSEKOVA BELEDİYESİ KRİZ MASASI OLUŞTURDU
Yüksekova Belediyesi yoğun yağış nedeniyle kriz masası oluşturdu. Konu ile ilgili bilgi veren Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, ilçede bir doğal afet durumunun söz konusu olduğuna dikkat çekerek, "Belediye olarak bir kriz masası oluşturduk. Yol temizleme çalışmalarımız da aralıksız sürüyor. Vatandaşlarımıza her açıdan kolaylık sağlamak için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz" dedi.
Bora, Yüksekova Kaymakamlığı'nın da bu konuda kendilerine yardımcı olacaklarını belirtti.
Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ise, yola zincirsiz çıkan sürücülere uyarıda bulunarak, uyarılara uymayan sürücülere ceza keseceklerini belirtti.
(SH-MSA-Y)

09.01.2013 12:50:21 TSI

Editör: Wan Haber