Van'da birkaç gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından etkili olan tipi çok sayıda köy yolunun kapanmasına neden oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Van merkez 60, Bahçesaray 14, Gürpınar 40, Muradiye 25, Özalp 20, Saray 23, Erciş 10, Gevaş 6, Çaldıran 5 çatak 7 ve Başkale 1 olmak üzere toplam 218 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirdi. Yetkililer, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ve köy yollarının en kısa süre içerisinde yeniden ulaşıma açılacağını kaydetti. 


Zaman zaman tipi halinde etkili olan kar yağışı, özellikle Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi’nde sisle birlikte trafik olumsuz yönde etkileniyor. Karayolları 11 Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van'ı çevre il ve ilçelere bağlayan 4 ayrı güzergah ile Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi’nde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. 


Van Belediyesi Fen İşleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde şehir merkezindeki araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kar temizleme çalışmalarına başladı.


Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, gün boyu ve önümüzdeki 2 gün boyunda belli aralıklarla kar yağışı beklediklerini belirttiler. Yetkililer, kar kalınlığı şehir merkezinde 20 santimetreye ulaştığını, hava sıcaklığını en yüksek eksi 0, en düşük eksi 7 derece olduğunu ifade ettiler

Editör: Wan Haber