Kartepe'de bin 300 metreden sonra etkili olan kar yağışı nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
Yer yer 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle ulaşımın aksamaması için yollar kar temizleme araçlarıyla küreniyor. Çalışmalar sırasında bir grayder operatörünün sisli vadi mevkiinde kaza yapan bir aracı fark etmesi üzerine olay yerine ambulanslar sevk edildi. Kar nedeniyle kaza yerine ulaşmada sıkıntı yaşayan ambulansların yardımına kar araçları yetişti. Yolu küreyerek tuzlayan kar araçları ambulansların olay yerine ulaşmasını sağladı.
Sisli vadi mevkiinde kayarak yaklaşık 30 metre yükseklikten dereye uçan otomobile Büyükşehir İtfaiyesi de hemen müdahale etti. Ters dönen araçta bir vatandaş sıkıştı. İtfaiye ekipleri sıkışan yaralıyı hidrolik makas ve diğer teçhizatları kullanarak araç içinden çıkardı. Yaralı dört kişi ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi. Yetkililer dağ yolunu kullanacak sürücülere kış lastiği veya zincir bulundurmaları konusunda uyarı yaptı.
(MA-MA)

08.12.2012 12:28:05 TSI

Editör: Wan Haber