Bitlis ve ilçelerinde 4 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi.
Yoğun kar yağışı sebebiyle Tatvan'daki tüm köy yolları ve mezra yolları ulaşım kapandı. Tatvan Bitlis, Tatvan Güroymak ve Tatvan Van karayollarında ulaşım sağlanamıyor. İlçede Özel İdare, Karayolları ve Tatvan Belediyesi'nin geceli gündüzlü başlattığı karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle açılan yollar yeninden kapanıyor. Vatandaşlardan bazıları kendi imkanlarıyla kapanan yollarını açmaya çalışırken, yoğun kar yağışı karşısında etkisiz kalınıyor.
Vatandaşlardan Özgür Yumlu, kendi çabalarıyla karlar altında kaybolan evlerini kardan temizlemeye çalıştıklarını söyledi. Yaşanan durumu 'kar afeti' olarak yorumlayan vatandaşlar, "İlimizde 4 gündüz kar yağışı aralıksız devam ediyor. Tüm yollarımız kapalı. Kendi imkanlarımızla açmaya çalışıyoruz. Ancak bu yersiz kalıyor. Açılan yollar yoğun kar yağışı nedeniyle çok geçmeden hemen kapanıyor. Öyle bir durum var ki evlerimizden bile çıkamıyoruz" dediler.
Musa Yavuz adlı vatandaş ise, yoğun kar yağışı nedeniyle zor durumda olduklarını belirtti. Karla mücadele ekiplerinin mahalle ve sokak aralarının açılmasında etkisiz kalındığına vurgu yapan Yavuz, "Tipi ve fırtına nedeniyle evden çıkamıyoruz. Hayat adeta durma noktasına geldi. Yollarımız kapalı. Açılan yollar ise kar yağışının durmaması nedeniyle hemen kapanıyor" diye konuştu.
"BELEDİYELER KAPALI YOLLAR İÇİN UYARI ANONSU YAPTI"
Tatvan Belediyesi tarafından yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle kapanan yollarda vatandaşların mahsur kalmamaları için uyarı anonsları yaptı. Yapılan anonslarda, Tatvan Bitlis, Tatvan Güroymak ve Tatvan Van karayollarında ulaşım sağlanamadığı bu yüzden vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları istendi.
"KARLA MÜCADELE ARAÇLARI DA ETKİSİZ KALDI"
Bitlis Tatvan karayolu açmaya çalışan 3 karla mücadele aracı yol açma çalışmaları sırasında yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kelimenin tam anlamıyla hayatın durma noktasına geldiği Tatvan'da tipi ve fırtınada yaşamı zorluyor.
TATVAN MYO'DA FİNAL SINAVLARI İPTAL EDİLDİ
Bu arada Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Tatvan Meslek Yüksek Okulu'nda geçen hafta başlayan final sınavlarına, bugün ve yarın (08-09 Ocak) yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle ara verildi. Ertelenen sınavların tarihlerinin daha sonra ilan edileceği bildirildi.
"OKULLAR TATİL EDİLDİ, ÇALIŞAN HAMİLE BAYANLAR İLE ENGELLİLERE İZİN VERİLDİ"
Öte yandan elverişsiz hava şartları nedeniyle Tatvan merkeze ve bağlı köylerde eğitime dün ve bugün için ara verilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile bayanlar ile engelli personellerin dün ve bugün (7-8 Ocak 2013) idari izinli sayılmalarına karar verildi.
(HO-MET-Y)

08.01.2013 12:59:15 TSI

Editör: Wan Haber