Sivas'ın Suşehri ilçesinde 3 resmi kurum ve 17 iş yerine girerek "hırsızlık ve mala zarar verme" suçlarını işleyen 3 kişi yakalanırken, kar maskeli hırsızların okula girişi de güvenlik kameralarına yansıdı.
Geçtiğimiz günlerde Suşehri ilçesinde 3 resmi kurum ve 17 iş yerine hırsız girmesi üzerine, Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ve Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Yapılan çalışma sonrası olayı gerçekleştirdiği tespit edilen B.K., Ü.D. ve N.D. gece saat 02.00 sıralarında yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler; sorgularında Şarkışla ilçesinde 2 adet okul ve 1 adet iş yerinde meydana gelen hırsızlık, Zara ilçesinde 3 okulda meydana gelen hırsızlık ve Tokat'ta 5 okulda meydana gelen hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sigara, bozuk para, 2 adet fotoğraf makinesi, 5 adet şarap ile 1 adet semaver ele geçirildi. Zanlıların kiraladıkları araçta yapılan aramalarda ise, olaylarda kullanılan 2 adet kar maskesi, 2 çift eldiven, kapı açmakta kullanılan 2 adet levye ve 2 adet tornavida ele geçirildi. Yakalanan zanlıların yarın adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.
Öte yandan zanlıların Suşehri ilçesinde bir okula giriş anı ile bir marketten çaldıkları eşyalarla kiraladıkları otomobile binişleri kameralara yansıdı.
(TB-ZB-GS-Y)

05.01.2013 16:53:01 TSI

Editör: Wan Haber