Sivas'ın Suşehri ilçesinde dün gece 00.00 04.00 saatleri arasında meydana gelen hırsızlık olayında kar maskeli oldukları tespit edilen hırsızlar, 20 işyeri ile 3 okul ve bir tane umumi tuvalette soygun gerçekleştirdi.
Edinilen bilgilere göre, gri renkli olduğu tespit edilen bir otomobille ilçe merkezinde gezen hırsızlar, tespit ettikleri 20 işyerinde hırsızlık olayını gerçekleştirdi. Hırsızlar, Merkez Balhatun Cami'nin umumi tuvaletine de girerek tuvaletteki 130 TL'yi de aldı. Hırsızlar iki ilköğretim bir de lisede hırsızlık olayını gerçekleştirdi. Gecenin karanlığından faydalanarak kayıplara karışan hırsızların yakalanması için Suşehri Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürürken, bazı iş yerlerindeki güvenlik kameraları hırsızların her anını saniye saniye kaydetti.
Hırsızlığı gerçekleştirirken gayet soğuk kanlı oldukları ve rahat tavırları iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlar, aldıkları değerli eşyalarla rahat bir şekilde dolaşmaları güvenlik kameralarına yansıdı. Hırsızlık olayını gerçekleştiren kişilerden birinin sigarasını rahat bir şekilde içtiği ve telefonla konuştuğu görülüyor. Yine hırsızlık olayında kullanılan bir otomobil hırsızlık yapılan iş yerlerinin etrafında dolandığı görülüyor. Hırsızlar girdikleri iş yerlerinden aldıkları eşyaları ellerindeki poşetlere koyarak olay yerinden uzaklaştıkları da güvenlik kameralarına yansıdı.
(SY-TB-AÖ-Y)

04.01.2013 14:56:32 TSI

Editör: Wan Haber