Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir arkadaşıyla dershaneye gitmek üzere evden çıktığı sırada çatıdan üzerine onlarca kilo ağırlığında kar kütlesi düşen genç kız, yaşadıklarını anlattı.
Tatvan Özel Can Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından durumu iyiye giden 19 yaşındaki Helin Kemaloğlu, arkadaşıyla dershaneye gitmek üzere evden çıktığını ve binanın girişi kapısında yaklaşık 2 metre ilerledikten sonra bir anda onlarca kilo ağırlığındaki kar kütlelerinin üzerine düştüğünü söyledi. Her şeyin bir anda geliştiğini anlatan genç kız, şöyle konuştu:
"Her şey bir anda oldu ve gelişti. Ne olduğu anlamadım bile. Arkadaşımla dershaneye gitmek üzere evden çıktığımız sırada üzerimize düşen sert cismin etkisiyle yere çakıldım. Zaten sonrasında baygınlık geçirdim, gerisini hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda kendimi hastanede buldum. Çok korkunç bir durumdu. Yani anlatılamaz. O yüzden yetkililerden bir daha böyle bir kaza yaşanmaması için önlem almalarını istiyorum."
Ortopedi uzmanı Savaş Tunay da hastaneye getirildiğinde genç kızın durumunun iyi olmadığını söyledi. Hiç vakit kaybetmeden hastayı ameliyata aldıklarını anlatan Tunay, "Vaka bize geldiği vakit başında kesikler vardı. Bu da muhtemelen kar kütleleri içindeki buzlardan dolayı olmuştur. Boyunda incinme, el bileğinde parçalı ve depres olmuş bir kırık vardı. Her iki elinde yine el tarak kemiklerinde kırıklar oluşmuştu. Bunun yanında fiziki olarak da durumu çok iyi değildi. Ruhsal açıdan da çok iyi değildi durumu. Hemen ameliyata aldık. Gerekli müdahaleleri yaptık. Hastamızın sağlık durumu şu anda iyi. Birkaç güne taburcu edeceğiz ancak taburcu olduktan sonra psikolojik destek alması gerekiyor" şeklinde konuştu.
(HO-Yİ-GS-Y)

24.01.2013 12:22:17 TSI

Editör: Wan Haber