Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek zirvelerinden birisi olan Düzce'nin Gölyaka sınırları içinde bulunan Kardüz Yaylası'nın kış ve yaz turizmine açılması için çalışmalara hız verildi.
Gölyaka Kaymakamlığı'nın hazırladığı rapora göre, Kardüz Yaylası büyük bir turizm potansiyeline sahip olup, kış sporlarına ve çim kayağına elverişli unsurlara sahip.
Raporda, şu görüşlere yer verildi:
"Kardüz Yaylasında kar kaliteli ve kalıcıdır. Kardüz Yaylasında planlanan kayak alanında rakım 1700-1840 metredir. Kar kalınlığı 2012 Mart ayı sonunda çalışma grubunca yapılan incelemede 3-4 metre olarak ölçülmüştür. Kardüz Yaylasında kış sporlarına uygun olarak tespit edilen alanlarda çığ tehlikesi bulunmadığı, 5 adet 800 ile bin 400 metre uzunluğunda olmak üzere en az yan yana 3'er platformdan oluşacak kayak pistlerinin yapılabileceği zeminde ağaç, taş, uçurum vb. tehlike yaratacak, spor kalitesini bozacak durumların olmadığı hem çalışma grubunca, hem de uzmanlarca tespit edilmiştir. Kardüz Yaylasının kış sporları haricinde, yaz sporcu kampları, izcilik kampları ve yayla turizmi için de uygun olduğu kanaatine varılmıştır. Kardüz Yaylasında belirlenen kış ve yaz sporları alanı 2 bin 661 dekardır. Bu alanın tamamı Düzce il sınırları içerisindedir. Yapılacak konaklama tesisi için seçilen alan; hem eş ve çocuklarıyla kayak için gelen ailelerin pistlerin hemen hemen tamamını görebilecekleri hem de alabildiğine yemyeşil bir vadiyi yaz-kış izleyebilecekleri bir konumda seçilmiştir."
Kardüz'e ulaşımın sağlandığı 32 kilometrelik yolun 15 kilometrelik bölümünün asfalt olduğu, kalan 17 kilometrelik kesimin ise bu yıl asfaltlanacağı ve standartlara uygun hale getirileceği bildirildi.
Kardüz'de öncelikle konaklama tesisleri ile kayak pistlerinin yapılacağı ifade edildi.
(AY-UU)

16.02.2013 13:07:12 TSI

Editör: Wan Haber