Kent genelinde etkili olan kar yağışı sonrası aralıksız çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava sıcaklığının düşmesiyle oluşabilecek buzlanmaya karşı erken saatlerde çalışmalara başladı. Ana arterleri, kavşakları, kaldırımları ve yaya köprülerini düzenli olarak açan ekipler kar yağışı sonrası temizlik çalışması yapıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaya trafiğini rahatlatmak için D-100 üzerinde bulunan yaya köprülerini kardan arındırdı. Oramiral Salim Dervişoğlu caddesinde karlı kaplı kaldırımları temizleyerek vatandaşların olası tehlikelerden koruyan Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri çalışmalarını gün boyu sürdürdü. Ekipler karları kürek ve el aletleri kullanarak buzlanma yapan bölgeleri kırdı, kaldırımları yayalara açtı.
Ekipler yayaların köprü ve kaldırımlarda rahatça yürüyerek yürüyebilmeleri için soğuk havanın etkili olduğu hafta sonundan bu yana ekipler önemli arterlerde kar temizleme çalışması yapıyor. Çalışmalar don olayının görüldüğü sabahın erken saatlerinden itibaren gerçekleştiriliyor.
(MA-MA)

10.01.2013 15:10:59 TSI

Editör: Wan Haber