İstanbul'da etkili olan kar yağışı, Kumkapı balıkçılarını da vurdu. Ellerindeki balıkları satamayan esnaf, zor günler geçiriyor.
İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı balıkçıları da etkiledi. Kar yağışı yüzünden denize ağ atamayan balıkçılar, ellerindeki balıkların fiyatını artırınca müşteri bulamaz oldu. Kumkapı balık pazarı esnafı da müşterilerin gelmemesinden dolayı zor günler yaşıyor.
Havaların soğumasından dolayı fazla satış yapamadıklarını belirten Muammer Arduç, "Satışlar şuanda çok düşük. Çünkü balıklar pahalı. Balığın kulağına kar suyu kaçtı. Motorcular denize çıkamadılar. Bu da fiyatlara yansıdı. Müşteri gelmiyor. 3-5 liraya sattığımız hamsi, bugün 10 TL. Çinekop balığının kilosu 7-8 lirayken bugün 20 liraya kadar yükseldi. Şuan da çarşı bomboş" dedi.

"BALIK PİYASASI BORSA GİBİ"
Balık piyasasını borsaya benzeten balıkçı Erol Mutlutürk ise, "2 gündür balık az çıkıyor. Balık piyasası aynı borsa gibi. Sarıkanat'ın kilosu 30 lira, lüfer 25 lira, istavrit 10 lira" diye konuştu.
Ayhan Ateş, ise, "Kardan etkilendik. Müşteri evden çıkmıyor. Fiyatlar bu havaya göre pahalı değil. Böyle giderse daha da artar ama hava düzelirse aşağı iner. Bu havada balık yenir. Kar suyu yediği için balık, lezzetlenir" ifadelerini kullandı.
(HÇ-ET-OK-Y)

09.01.2013 15:47:40 TSI

Editör: Wan Haber