AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Türkiye'de topyekün kalkınma hamlesi başlattıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya ve zenginleştirmeye yönelik çalışmalarımız artarak devam ediyor" dedi.
Kapusuz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'a çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Çelikcan, Yüreğir'de göreve başladıktan sonra yatırımları katlayarak artırdıklarını belirterek, "Bir taraftan borç ödedik, bir taraftan yatırımları katlayarak artırdık. Yüreğir'e yeni yaptığımız 8 adet Kültür Evlerinden binlerce insanımız faydalanıyor. Yüreğir'de 20 yılda yapılan yol çalışmasından daha fazlasını yaptık. Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. 9 bölgemizi kentsel dönüşüm alanı ilan ettik. Bu projelerimizden 2 tanesinde kısa süre içerisinde temel atmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili olarak altyapı çalışmalarımız bitmiş durumda" dedi.
İnsan odaklı sosyal belediyecilik hizmetlerinin de sürdüğünü belirten Kapusuz, "Yüreğir'e Hoş Geldin Bebek projesiyle ile 5 bin aileye ulaşmış durumdayız. İlçemizde bulunan 60 adet parkımızı yeniliyoruz. Yüreğir'in en büyük parkını ilçemize kazandırdık. Her yıl Ramazan ayında her gün değişik mahallelerimizde vatandaşlarımıza iftar yemeği vermeyi geleneksel hale getirdik. Yakında inşaatına başlayacağımız Kültür Merkezi Yüreğir'in yanı sıra tüm Adana'ya hizmet verecek Adana'nın en büyük Kültür kompleksi olacak. Misis Antik Kentinde kazı çalışmalarımız devam ediyoruz. Çok eski tarihe sahip Misis'in turizme kazandırılmasıyla bölgemize önemli bir katkı sağlayacağını umuyorum" diye konuştu.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın tecrübeli bir bürokrat olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz yapılan çalışmalar için Başkan Çelikcan'a teşekkür etti. Bölgenin yıllardan bu yana sanayi ve tarım kenti olarak anıldığını belirten Kapusuz turizmden de faydalanılması gerektiğini belirterek Kültür Evleri projesini çok beğendiğini ifade etti.
AK Parti Hükümetinin iktidara gelmesiyle Türkiye'de top yekun bir kalkınma hamlesi başlatıldığını belirten Kapusuz, "Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya ve zenginleştirmeye yönelik çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bunun yanı sıra milli gelirimiz katlanarak artmış durumda. Ülkemiz uzun yıllar aradığı huzur ortamına da bizim iktidarımız döneminde kavuşmuştur. Tarihi Misis Kentindeki kazıların tamamlanmasıyla bu bölge artık turizmle de anılacaktır. Adana Milletvekilimiz Sayın Ömer Çelik Kültür Bakanı olması vesilesiyle bu bölgemizdeki turizm daha da hareketlenecektir" şeklinde konuştu.
(ADN-Y)

25.01.2013 16:00:19 TSI

Editör: Wan Haber