Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ordu Şubesi Başkanı Hasan Kaplan, "Ülkede akan kanın durmasını, biz herkesten önce istiyoruz" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt, MHP Ordu Merkez İlçe Başkanı Halil Kalpaklıoğlu İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ordu Şubesi Başkanı Hasan Kaplan ve yönetimine iadeyi ziyarette bulundu.
Kaplan, MHP'nin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken yaptığı konuşmada, "Yalnız eşkıyayla böyle bir pazarlık yapıp onca şehitlerimizi arkadan hançerlemek hoş bir şey değil. Bu şehitlerimiz ne uğruna canlarını verip kanlarını döktüler. Kimisinin eşi dul kaldı kimisinin çocuğu dul kaldı. Bunlar hep acı içinde büyüdüler. Ama şehit ailelerimiz acı içinde yaşamayı hak etmiyorlar. Kim ne düşünürse düşünsün ülkemizin birlik ve beraberliği bozulmayacaktır" diye konuştu.
Türkiye'de Kürt sorunu olmadığına da dikkat çeken Kaplan, "75 milyon insanımızın 65 milyonu Türkçe konuşuyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Terör sorunu vardır. Kürt kardeşlerimiz cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekili oluyor. Her türlü imkandan ayrım yapılmadan herkes bu memleketin nimetlerinden yararlanıyor. Ama gelin görün ki ülkede 'Kürt sorunu var' diyerek bunca insanımızın canına kıydılar. Şimdi 75 milyonluk koskoca bir devleti yönetenler bir eşkıyayla pazarlık yapıyorlar. Bu ülkede 65 milyon Türkçe konuşuyorsa şehitlerimiz bunlara hiçbir zaman hakkını helal etmez. Onun için şehitlerimizin üzerinden ülkede bir tadilat yapmaya kalkmasınlar. Bizi idare edenlerden rica ediyorum, artık bizi bu kadar üzmesinler" şeklinde konuştu.

ENGİNYURT: "TÜRKİYE ÇOK TEHLİKELİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"
MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt ise, "Türkiye çok tehlikeli bir süreçten geçiyor. Hükümet maalesef bugün İmralı görüşmelerini başlatarak, Abdullah Öcalan denilen katile televizyon göndererek ve bugün mecliste görüşülen yasayla bundan sonra da üç ayda bir kadın göndererek adeta eşkıya başını ödüllendirmiş ve devlet eşkıya başıyla masaya oturmuştur" ifadelerini kullandı.
Türk milliyetçileri olarak bundan rahatsız olduklarını belirten Enginyurt, şöyle devam etti:
"Bu memleket için canını, kanını veren şu an bu salonda 216 tane resimleriyle bizimle birlikte olan, ruhları şu anda bizi izleyen şehit kardeşlerimizin kemikleri sızlamakta. Anneleri ve babaları ağlamakta. Başbakan 'artık anneler ağlamasın diye İmralı'yla görüşüyoruz' diyor. 'Her iki taraftan anne ağlıyor' diyor. Biz de soruyoruz, Ordu'da ki bu 216 tane şehidin annesiyle görüştün mü? Evlatlarını yirmi yaşına kadar büyütüp kınalı kuzu misali askere kına yakarak gönderip al bayrağa sarılı tabutuyla karşılaşan bu anneler hakkını helal etti mi ki, bunlarla helalleştin mi ki anneler ağlamasın diyip Türk askerinin, Türk polisinin annesiyle PKK'lı şerefsizin annesini aynı kefeye koyuyorsun. Eğer o PKK'lının anası eğer ana olsaydı böyle bir kahpe çocuğunu doğurmazdı. Bundan da Türk şehidinin annesini aynı görmek bu analara yapılan en büyük hakarettir."
(RCP-SLH-YHY-Y)

24.01.2013 18:46:53 TSI

Editör: Wan Haber