Adana'da yaşlı kadının çantasını kapkaç yöntemi ile alan 2 kişi, paraları paylaştıktan sonra kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, dün saat 10.30 sıralarında Cennet Ç. (72) bankadan bin 300 TL para çekti. Yaşlı kadını takip eden Abidin G. (16) ve Hasan S. (19) adlı iki kapkaççı, Cennet Ç'nin elinde bulunan çantasını alarak motosikletle kaçtı. Kadının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, merkez Yeşilyurt Mahallesi ara sokaklarında motosiklet sürücüsü Abidin G.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, ikinci şahsı da 2 saat sonra yakaladı. Paranın yarısı Abidin G.'de, diğer yarısı ise Hasan S.'nin üstünde çıktı. Kapkaç yöntemi ile aldıkları parayı paylaşarak kaçmaya çalışan şahısların planı suya düşmüş oldu.
Abidin G, 18 yaşından küçük olması nedeniyle Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne, Hasan S. ise Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek burada ifadesi alındı. Şahıslar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Abidin G.'nin yine kapkaç suçundan dolayı cezaevinden 1 ay önce çıktığı öğrenildi.
(ERN-AKL-CC-Y)

02.02.2013 11:34:32 TSI

Editör: Wan Haber