Adana'da iki kadının boynundaki altın zincirleri çalan kapkaççı yakalanırken, annesi de çalıntı altınları sakladığı iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan anne, "Oğlum pisliğin teki. Keşke bugünleri göreceğime ölseydim" dedi.
Edinilen bilgiye göre, Abdulkadir B, Reşatbey Mahallesi'nde kızıyla birlikte evine giden Gözde U.'nun (20) saçını çekip, boynundaki altın zinciri alarak kaçtı. Kadının bağırması üzerine çevredeki vatandaşlar polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, eşkal doğrultusunda zanlıyı araştırmaya başladı. Aynı zanlı bu kez arkadaşı Mehmet T. (21 ) ile Sucuzade Mahallesi'nde bir akrabasının düğününe gelen Kadriye E.'nin (40) boynundaki altın zinciri çalıp kaçtı. Polis, yine olay yerine gelerek eşkal aldıktan sonra zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonrasında Güven Timleri, güvenlik kameralarından kapkaç olduktan sonra o güzergahtan geçtiği belirlenen bir kişiyi gözaltına aldı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Abdulkadir B., müştekiler tarafından da teşhis edildi. Ancak suçlamaları kabul etmeyen zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, "Ben yapmadım, suçsuzum. Kapkaççıya benzediğim için polisler beni yakaladı. Ancak yüce Türk adaletine güveniyorum. Ben serbest kalacağım. Size de sesimi duyurduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.
İkinci kapkaç olayında zanlının yanında bir kişinin daha olduğunu müştekiden öğrenerek araştırmayı derinleştiren polis, kısa sürede zanlı Mehmet T.'ye ulaştı. Mehmet T.'yi de yakalayan polis, emniyetteki sorgusunda zanlıların kapkaç yaptıktan sonra altın zinciri Abdulkadir B.'nin annesi Hamidiye B.'ye (61) verdiğini öğrendi. Bunun üzerine polis anneyi de gözaltına aldı. Yaşlı kadın sorgusunda, "Benim oğlum pislik bir insan, çok kişinin canını yaktı ama çaldığı malzemeleri bana getirdiği doğru değil" dedi.
Yaşlı kadın ve Mehmet T. de, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Hamidiye B., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Bugünleri göreceğime keşke ölseydim" dedi.
(FKE-AKL-CC-Y)

09.02.2013 10:20:04 TSI

Editör: Wan Haber