Balıkesir'in Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Kapıdağ yarımadasında fıstık çamı dikilen alanlarda incelemelerde bulundu.
Fıstık çamının ekonomik değeri yüksek bir ağaç olduğunu, Kapıdağ yarımadasındaki bozuk orman alanı olan maki ve çalılıklara fıstık çamı dikildiğini söyleyen Kaymakam Kaygısız, "Orman teşkilatımız bu önemli konuyu hassasiyetle takip ediyor. 2012 yılında gayretli bir çalışma ortaya konularak 834 hektar alana fıstık çamı fidanı dikildi. Bu tempomuzu içinde bulunduğumuz yılda arttırmak istiyoruz" dedi.
Köy sakinlerinden ve orman köylülerinden de fıstık çamı sahalarının arttırılması konusunda büyük talep olduğunu söyleyen Kaygısız, çam fıstığı toplama işini devlete ödedikleri harç karşılığında köylülerin yaptığını, toplanan çam fıstığının vatandaşlara ekonomik katkı sağladığını söyledi. Kaygısız, "Ne kadar fıstık çamı ekersek köylü o kadar para kazanır. Bir yandan da ormanlarımız korunmuş olur. Zaten orman dostu olan köylü vatandaşlarımız ayrıca fıstık çamından gelir elde ettikleri için Kapıdağ ormanlarına gözü gibi bakıyorlar" dedi.
Kaygısız, geçtiğimiz yıllarda Kapıdağ yarımadasının güneyindeki alanlarda yapılan fıstık çamlarının verim vermesiyle 2012 yılında Ballıpınar, Turan ve Doğanlar köylerinde de ağaç dikiminin devam ettiğini sözlerine ekledi.
(TK-MŞ)

05.02.2013 12:28:24 TSI

Editör: Wan Haber